Slovákov chválil tréner i legenda. Tatar sa z Prahy vracia šťastný, Nemec ako líder NHL

Tomáš Tatar (vpravo) a Šimon Nemec pred zápasom NHL v Prahe New Jersey Devils - Buffalo Sabres.
Tomáš Tatar (vpravo) a Šimon Nemec pred zápasom NHL v Prahe New Jersey Devils - Buffalo Sabres. (Autor: TASR)
Šimon Čop|6. okt 2024 o 12:45

Devils vstúpili do ročníka 2024/25 dvomi výhrami a veria, že sú silnejší než vlani.

PRAHA. NHL Global Series 2024 v Prahe ubehla ako voda. Dva dni, dva zápasy, ich štarty v priebehu 21 hodín. New Jersey Devils a Buffalo Sabres končia svoje európske turné a vracajú sa do Severnej Ameriky. 

Veselšie je v tíme “diablov”. Do Newarku si odvezú štyri body, teda plný počet. Vyhrali presvedčivo 4:1 v piatok a 3:1 v sobotu. 

Hlavne po druhom zápase sa dá tvrdiť, že spokojnejšia bola aj väčšina fanúšikov, ktorí si našli cestu do O2 Arény. Červenými dresmi sa to tam priam hmýrilo. 

Na nejednom z nich bolo meno Tatar či Nemec. Slováci prilákali ľudí, čo sa ukázalo na búrlivom potlesku venovanom prvému z nich pred druhým zápasom, a ich výkony rozhodne nesklamali.

Líder Tatar 

Tomáš Tatar odohral v úvodnom stretnutí 12 minút a 58 sekúnd. Pripísal si jeden bodyček v útočnom pásme a patril k najlepším hráčom tímu v pokročilých metrikách. 

V sobotu strávil na ľade o dve a pol minúty viac. V ofenzíve patril k najodvážnejším a najaktívnejším a hoci nebodoval, vytvoril si viacero sľubných šancí zakončených tromi strelami, ku ktorým pridal dva bodyčeky. 

Dôveru trénera Sheldona Keefea splatil skvelo. 

“Má výborný etalón schopností. Dokáže sa pohybovať v zostave a hrať s kýmkoľvek. V tomto smere je veľmi užitočným hráčom. 

Má skvelé vodcovské vlastnosti. V lige už odohral nejaký čas. Má výborný charakter. Je to dobrá posila tímu z hľadiska osobnosti a je bonus, že už tu kedysi pôsobil," myslí si o ňom kouč.

Umiestnil ho do formácie s Nicom Hischierom a Dawsonom Mercerom. Dal im náročné úlohy, nasadzoval ich, keď bolo potrebné nepustiť súpera k strelám a vypomôcť brankárovi, no nemal dôvod ich neskôr nepochváliť. 

“Boli veľmi konzistentní od úvodu do konca. Urobili veľa dobrých vecí. Povedal by som, že vyhrali všetky striedania, do ktorých nastúpili,” vyjadril sa po piatkovom stretnutí a v sobotu pochvalu zopakoval.

Úplne najviac šťastný 

Legenda klubu Patrik Eliáš, ktorý pred druhým zápasom hodil slávnostné otváracie buly, rovno aj prezradil, čím to je, že vstúpil Tatar do novej sezóny s takým elánom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slovákov chválil tréner i legenda. Tatar sa z Prahy vracia šťastný, Nemec ako líder NHL