Zákrok na kriminál? Rapáč: Marcel nie je zákerný, zle vyhodnotil situáciu

Marcel Melicherčík.
Marcel Melicherčík. (Autor: HK Spišská Nová Ves)
Patrik Fotta|24. nov 2021 o 13:32

Bola to spontánna reakcia, vraví Rapáč.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. "Každý, kto pozná Marcela Melicherčíka, dobre vie, že je to pokojný človek. Rozhodne nie je zákerný hráč. Je to prvá podobná situácia, ktorá sa v jeho kariére stala," povedal pre Sportnet kapitán hokejistov Spišskej Novej Vsi Branislav Rapáč.

Brankár Spišiakov v stretnutí 19. kola Tipos extraligy na ľade Trenčína nebezpečne fauloval útočníka domácich Samuela Krajča.

Za napadnutie hlavy a krku dostal trest 5 minút plus do konca zápasu. Krajč najskôr ostal chvíľu ležať otrasený pri mantineli. Napokon z ľadu odišiel po vlastných.

"Bola to súhra viacerých nešťastných udalostí. Marcel zle vyhodnotil situáciu. Vykorčuľoval z brány, no následne si uvedomil, že podľa nového pravidla nemôže hrať puk s hokejkou, lebo dostane dve minúty," uviedol Rapáč.

Spontánna reakcia

Podľa spišskonovoveského kapitána sa brankár Melicherčík snažil zabrániť útočiacemu hráčovi dostať sa k puku.

"Marcel automaticky zdvihol ruky. Bola to spontánna reakcia. Súper sa k nemu blížil vo veľkej rýchlosti. Videli sme, ako to dopadlo. Dôležité je, že Krajč zápas dohral a nič vážne sa mu nestalo. Určite z toho netreba robiť zákrok na kriminál," skonštatoval Rapáč.

Zároveň dodal, že zákrok rozhodcovia posúdili správne a trest pre Melicherčíka bol zaslúžený.

"Z videa ten zákrok vyzerá naozaj zle. Ľudia, ktorí hokej hrali vedia, že brankári majú v sebe obranný reflex, keď sa k ním priblíži súper. Som presvedčený o tom, že Marcel už nikdy nič podobné nezopakuje," zastal sa svojho spoluhráča Rapáč.

Samotný previnilec si okamžite uvedomil, že súpera fauloval a zrejme dostane najvyšší trest.

"Z jeho reakcie to bolo zrejmé. Bol nahnevaný sám na seba a od zlosti odhodil hokejku. Len opakujem, Marcel je jeden z najpokojnejších ľudí akých poznám. Každému sa môže raz v kariére stať podobný skrat alebo incident," opísal Rapáč.

Spoluhráčom sa ospravedlnil

Melicherčík sa podľa neho bezprostredne zaujímal o zdravotný stav Krajča.

"V šatni sa nám aj ospravedlnil. S chlapcami sme ho povzbudili, aby sa netrápil. Nikomu sa nič nestalo. To bolo najdôležitejšie."

Melicherčíkov zákrok by mala posúdiť Disciplinárna komisia. Dodatočný trest ho pravdepodobne neminie.

Aktuálne najlepší brankár extraligy z pohľadu percentuálnej úspešnosti zákrokov bude svojmu tímu chýbať. Šancu tak dostane dvojka Filip Surák.

"Filip je výborný brankár, ktorý si zaslúži šancu. My s pokorou prijmeme akýkoľvek trest, ktorý Marcel dostane. Verím, že sa bude prihliadať aj na to, že súperovi nespôsobil zranenie," dodal Rapáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zákrok na kriminál? Rapáč: Marcel nie je zákerný, zle vyhodnotil situáciu