Michalovce zaskočili Slovan na jeho ľade, Liptovský Mikuláš bojuje o play off

Slovan nestačil doma na Michalovce.
Slovan nestačil doma na Michalovce. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
TASR|14. feb 2023 o 20:20 (aktualizované 14. feb 2023 o 22:05)

Hokejisti Slovana napriek prehre zostávajú lídrom tabuľky.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorkovom domácom dueli 37. kola Tipos Extraligy s Duklou Ingema Michalovce 2:3.

Vydarenú premiéru na striedačke Dukly absolvoval Peter Kudelka, ktorý minulý týždeň nahradil na poste trénera odvolaného Romana Stantiena. Slovan napriek prehre zostal na čele tabuľky o bod pred Zvolenom.

Domáci išili do vedenia už 2. minúte po góle Fomynicha, ale v druhej tretine otočili skóre Zabusovs a Žitný.

Začiatok tretej tretiny vyšiel opäť Slovanu, keď vyrovnal Haščák, ale potom sa presadil už len Michalovčan Osburn.

Liptovský Mikuláš zvíťazil nad Spišskou Novou Vsou 4:1. Liptáci tak ukončili sériu piatich prehier a Spišiakov zdolali v treťom zo štyroch vzájomných zápasov sezóny.

Víťazný gól zaznamenal v 57. minúte Patrik Lušňák, ktorý strelil v treťom zápase za Liptákov už druhý gól.

Jediný gól hostí si v 22. minúte pripísal Martin Réway, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe a po 11 zápasoch má bilanciu 4 góly a 7 asistencií.

Liptáci si tromi bodmi vylepšili pozíciu v boji o účasť v predkole play off, Spišiaci sú naďalej na priebežnej 4. priečke.

Zvolen vyhral na svojom ľade nad Popradom 4:1 a pripísali si štvrtú výhru v rade. Upevnil si tak druhé miesto v tabuľke. Tím spod Tatier bodoval predtým v štyroch dueloch za sebou.

V prvej tretine nevyužil tri tutovky hosťujúci Záborský a sólový nájazd domáci Huntebrinker.

Až v druhej tretine otvoril skóre tečom útočník Zvolena Langkow. O chvíľu vyrovnal bekhendom Záborský, lenže Langkow pridal i druhý gól, faulovaný ležiac na ľade.

Podtatranci nevyužili tri presilovky v rade, Vainio trafil do žŕdky.

V tretej tretine nevyužité šance i chyby Popradu potrestali Huntebrinker a Csányi, v oslabení znížil Paločko, ale záver zvládli lepšie hokejisti spod Pustého hradu.

Prešov zvíťazil nad HC Košice 5:2. O víťazstve rozhodli domáci v druhej tretine, v ktorej tromi gólmi otočili z 1:2 na 4:2.

Útočník Prešovčanov Max Gerlach nazbieral tri kanadské body (1+2) a ako prvý hráč dosiahol métu 30 gólov v prebiehajúcom extraligovom ročníku.

Útočník hostí Patrik Lamper nastúpil na 500. zápas v slovenskej extralige. Hostia nastúpili už aj z nedávnymi akvizíciami Marekom Hovorkom a Alexom Bretonom.

Prešovčania doma naplno zabodovali prvýkrát od 4. decembra. Napriek cennému víťazstvu sú naďalej na poslednom 12. mieste tabuľky, Košičania sú priebežne tretí.

Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili na ľade Nitry 2:1. Nitrania klesli na 11. priečku a posledný Prešov je od nich vzdialený na rozdiel šiestich bodov, ich súper je na 5. mieste.

Na prvý gól sa čakalo až do 48. minúty, keď otvoril skóre domáci Martin Bodák. Nitrania však následne vyprodukovali dva fauly, po ktorých sa dvakrát v presilovke presadil Branden Troock.

Domáci hrali v závere presilovú hru o dvoch hráčov, avšak ani pri hre bez brankára v šestici už nedokázali vyrovnať.

Tipos extraliga - 37. kolo:


MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK GROTTO Spišská Nová Ves 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Góly: 12. Vähätalo (Kriška, Handlovský), 57. Lušňák (Vrábeľ), 60. Uhrík (Karsums, Lušňák), 60. Kriška (Djakov, Handlovský) - 22. Réway (Valach, Laporte)

Rozhodovali: Hronský, Goga - Riš, Durmis, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 950 divákov

Liptovský Mikuláš: Valent - Mezovský, Ventelä, Bokroš, Djakov, Novajovský, Hudec, Kapičák - Kriška, Vähätalo, Handlovský - Karsums, Saari, Uhrík - Michalík, Vrábeľ, Lušňák - Vankúš, Šmida, Štrauch - Braun

Spišská N. Ves: Melicherčík - Beaudry, Romaňák, Ališauskas, Ordzovenský, Valach, Malina, Groch - Rapáč, Nellis, Majdan - Vandas, Kerbashian, Verbeek - Laporte, Réway, Giľák - Vartovník, Bortňák, Belluš

HKM Zvolen – HK Poprad 6:2 (0:0, 2:1, 4:1)

Góly: 25. Langkow (Hanna, Mudrák), 29. Langkow, 48. Huntebrinker (Kubka, Sideroff), 50. Csányi (Marcinek, Šiška), 59. Viedenský, 60. R. Bondra – 26. Záborský (Razgals), 53. Matej Paločko (S. Petráš, Drgoň)

Rozhodovali: Štefik, Krajčík – Synek, Knižka, vylúčení na 2 min: 8:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1

Diváci: 1283

Zvolen: Trenčan – Messner, Hain, Mudrák, Hanna, Kubka, Hraško, S. Barcík – Turnbull, Langkow, R. Bondra – Sideroff, Huntebrinker, M. Hecl – Stupka, Viedenský, Zuzin – Marcinek, Šiška, Csányi

Poprad: Rychlík – Drgoň, Betker, Vainio, Meliško, Podlipnik, Brincko, Jesečko – Svitana, Mlynarovič, Kukuča – Razgals, Kolouch, Záborský – Bubela, Matej Paločko, Jermain – Valigura, S. Petráš, Kundrík

Hlasy po zápase

Andrej Kmeč (asistent trénera Zvolena): "Po reprezentačnej prestávke sa potrebujú v úvode chlapci dostať ešte do patričného tempa, predsa len je to prvý zápas po dlhšej pauze. Nám sa to nedarilo i na základe množstva oslabení. Nemalo to také tempo, ako sme potrebovali, ale super práca chalanov v oslabeniach podporená brankárom. V tretej tretine nám tam popadali góly a bolo to pokojnejšie. Zápas bol však kostrbatý na základe množstva vylúčení, bolo tam veľa prerušení, takže sú to dôležité body pre nás.“

Peter Mikula (tréner Popradu): "My sme si prehrali zápas v prvom rade v druhej tretine. Nevyužiť také množstvo presiloviek, to bolo viac než chudobné. Presilovky sme hrali v globále sympaticky, ale bez efektivity. Ďalším bodom bolo to, že niektorí hráči vyrobili totálne individuálne chyby. Tie posadili Zvolen na koňa a potom sa im už v závere dobre hralo. Tieto dva faktory rozhodli o osude duelu. Nevyužité šance, nevyužité presilovky a individuálne chyby stoja za našou prehrou.“

HC MV Transport Prešov - HC Košice 5:2 (1:2, 3:0, 1:0)

Góly: 5. Girduckis (Giles, Gerlach), 22. Avcin (Salituro, D. Jendroľ), 28. Ščurko (Nátny, Gerlach), 29. Gerlach (Girduckis), 60. Nauš (D. Jendroľ) - 11. Bartánus (Paršin), 16. Slovák (Tybor, Lamper)

Rozhodovali: Stano, Snášel - Jedlička, Šoltés, vylúčení: 6:7 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0

Diváci: 1052

Prešov: Bespalov - Fekiač, Giles, Nátny, Chlystov, Turan, D. Jendroľ, Rajnoha - Gerlach, Girduckis, Nauš - Tkáč, Salituro, Avcin - Ščurko, Klíma, Žilka - Lalík, Šimun, K. Jendroľ - Thomka

Košice: Janus - Šedivý, Olsson, Romančík, Southorn, Ferenc, Breton - Jääskeläinen, Slovák, Rogoň - Bartánus, Pollock, Paršin - Lamper, Linet, Tybor - Jokeľ, Hovorka, Havrila

HK Nitra - HC ´05 Banská Bystrica 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Góly: 48. Bodák (Gajdoš) - 52. Troock (Kontos), 55. Troock (Watling)

Rozhodovali: Baluška, Korba - Stanzel, Frimmel, vylúčení: 4:6, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Diváci: 2321

Nitra: Kašík – Mezei, Green, Gajdoš, Bodák, Stacha, Vitáloš, Šiškov - Bajtek, Baláž, Krivošík – A. Sýkora, Gill, Elmer – Čederle, Buncis, Tvrdoň – Knies, Solenský, Lacka - Pekarčík

Banská Bystrica: Belányi – Bačik, Luža, Ryczek, Kojo, Frídel, Holenda – Troock, Kontos, Watling – J. Sukeľ, Bíreš, Gašpar – Kabáč, Tamáši, Šoltés – Jendek, Gabor, Urbánek - Sojka

HC Slovan Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Góly: 2. Fominych (Duke), 42. Haščák (Kallen) - 29. Zabusovs (Glazkov, Suja), 31. Žitný (Glazkov, Galamboš), 42. Osburn (Paločko, Bjalončík)

Rozhodovali: Novák, Rojík – Haringa, D. Konc ml., vylúčení: 3:5, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Diváci: 3827

Slovan: Coreau – MacKenzie, Golian, Kallen, Maier, Gachulinec, Sersen, Beňo – Pecararo, Harris, Ščerbak – Fominych, Duke, Takáč – Zigo, Kytnár, Haščák – Török, Preisinger, Šotek – Dej

Michalovce: Škorvánek – Macejko, Glazkov, Osburn, Hammond, Michalčin, Mihálik – Puliš, Suja, Buc – Pereskokov, Pavlovs, Zabusovs – Žitný, Bjalončík, Paločko – Vašaš, Galamboš, Chalupa

Hlasy po zápase

Milan Kytnár (útočník Slovana): "Robili sme veľmi veľa chýb a hlavne v prvej tretine. Nehrali sme jednoducho a nedržali puk v pásme, ale sme ho odovzdávali súperovi. V druhej tretine z toho vyplynuli dve presilovky a dostali sa na koňa. Mali sme veľa šancí, jednoducho sme nedali góly."

Roman Žitný (útočník Michaloviec): "Po tom, čo sa u nás v klube udialo, sme sem išli s tým, že chceme vyhrať. Zomkli sme sa, bol to parádny tímový výkon. Využili sme presilovky a chalani parádne ubránili oslabenia. Verím, že tento triumf nás nakopne, ideme bojovať ďalej."

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce zaskočili Slovan na jeho ľade, Liptovský Mikuláš bojuje o play off