V šlágri kola uspeli Zvolenčania, Svitana dosiahol míľnik

Popradský útočník Patrik Svitana.
Popradský útočník Patrik Svitana. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|3. dec 2021 o 19:53 (aktualizované 3. dec 2021 o 23:01)

Na čele tabuľky sa udržal Slovan.

BRATISLAVA. Hokejisti Prešova prehrali už tretí zápas v sérii. Po tom, ako nestačili na bratislavský Slovan 0:5 nedali gól ani predposlednému Liptovskému Mikulášu, ktorému podľahli ešte výraznejším rozdielom 0:6.

Východniari doplatili na svoju nedisciplinovanosť, keď až štyri góly inkasovali v početnej nevýhode. Dva góly strelil skúsený útočník Juraj Jurík a troma bodmi za asistencie sa blysol center prvého útoku Marek Hovorka.

Prešov figuruje na šiestom mieste tabuľky so ziskom 26 bodov. Má však výrazne pasívne skóre 51:70 a gól nestrelil viac ako 133 ligových minút.

Šláger kola sa hral v košickej Steel aréne, kde domáci hokejisti podľahli majstrovskému Zvolenu 1:4. Hosťom vyšla najmä úvodná tretina, v ktorej trikrát skórovali, čím položili základ svojho úspechu.

Zvolen však náskok na vedúci Slovan neznížil. Bratislavčania si totiž doma poradili s Novými Zámkami 2:0. O góly do siete aktuálne posledného tímu súťaže sa postarali obranca Patrik Maier a útočník Rastislav Gašpar.

Hokejisti Slovana Bratislava a tréner Róbert Döme.
Hokejisti Slovana Bratislava a tréner Róbert Döme. (Autor: TASR)

Ako doposiaľ jediný sa musel predlžovať zápas v Michalovciach. Z víťazstva 5:4 po samostatných nájazdoch sa napokon tešil Poprad. V ôsmej sérii nájazdov o tom rozhodol Patrik Svitana.

V zápase zaznamenal štyri body (2+2), čím sa dostal na métu 400 bodov v slovenskej extralige. Podarilo sa mu to ako 43. hráčovi v histórii súťaže.

Hokejisti Trenčína cestovali do Nitry už bez odvolaného trénera Jána Pardavého, no Dukla zabojovala a pod Zoborom triumfovala 2:1. O jej víťazstve rozhodol 95 sekúnd pred koncom Marek Valach. Pre Nitru to bola už tretia prehra za sebou.

Tipos extraliga - 22. kolo:


Liptovský Mikuláš - Prešov 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Góly: 8. Walega (Hovorka, Ventelä), 13. Salija (Obdržálek), 26. Jurík (Obdržálek), 41. Ventelä (Hovorka), 45. Jurík (Hovorka), 60. Kriška (Ventelä).

Rozhodovali: Štefik, Orolin - Durmis, Jedlička, vylúčení: 6:9 na 2 min., 0:1 na 5 min. + DKZ, 0:1 na 10 min. + DKZ, presilovky: 4:0, bez divákov.

Liptovský Mikuláš: Vošvrda - Ventelä, Vartinen, Kurali, Salija, Šepelev, Nemec, Krempaský - Kriška, Hovorka, Uhrík - Jurík, Petráš, Obdržálek - Paločko, Walega, Haluška - Dunčko, Kalousek, Feherpataky

Prešov: Petrík - Bakala, Rajnoha, Ružička, Rais, Turan, Jendroľ - Michnáč, Čacho, Welychka - Šimun, Zagrapan, Sýkora - Ľalík, Fekiač, Žilka - Miškuf, Klíma, A. Nauš

Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner MHK 32 Liptovský Mikuláš: "Pochvala pre celé mužstvo. Raz to muselo prísť. Som rád, že sme dali viac než 3-4 góly. Boli sme aktívni a úspešní aj v presilovkách. Teší ma samotná hra aj úspešnosť v presilovkách. Som rád, že sme zvíťazili nad Prešovom, ktorý hrá inak veľmi dobre. Určite nás to povzbudí do ďalších bojov."

Ernest Bokroš, tréner HC GROTTO Prešov: "Tento zápas mi pripomenul začiatok sezóny, pretože vtedy sme hrali podobne ako dnes. Boli sme veľakrát vylúčení, súper premenil štyri presilovky. Mikuláš potreboval body, hral húževnato a dokázal si udržať výsledok. U nás prišiel čas na prehodnotenie výkonov."

Košice - Zvolen 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)

Góly: 12. Klhůfek (Pereskokov, McPherson) - 5. Krieger (Kubka, Pierog), 6. Saracino (Meliško, Roy), 11. Roy (Saracino, Stupka), 59. Zuzin (Jedlička).

Rozhodovali: Stano, Fridrich - Šoltés, Gegáň, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov

Košice: Košarišťan - Saucerman, Snuggerud, Tansey, Šedivý, Deyl, Cibák, Štec - Pereskokov, McPherson, Klhůfek - Rogoň, Chovan, Paršin - Lapšanský, Slovák, Mrázik - Milý, Havrila, Jokeľ

Zvolen: Rahm - Kotvan, Hain, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Barcík - Zuzin, Viedenský, Jedlička - Leskinen, Krieger, Pierog - Stupka, Mikúš, Saracino - Csányi, Marcinek, Török

Hlasy po zápase:

Kalle Kaskinen, tréner HC Košice: "Na dnešného súpera som sa veľmi tešil. Videl som viacero jeho zápasov a mám k nemu, ako k úradujúcemu majstrovi, rešpekt. Zápas sme však začali veľmi zle. To by sa nám nemalo stávať. Postupne sa náš výkon zlepšil, ale dnes to nebol náš deň."

Peter Oremus, tréner HKM Zvolen: "Naša koncentrácia na zápas bola výborná. Po celý týždeň sme výborne pracovali, pretože sme vedeli, že ideme na ľad silného súpera. Od prvej minúty bola aktivita a pohyb na našej strane. Myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené. Vyhrať v Košiciach nie je jednoduché, no dnes sme ukázali, že vieme vyhrať aj u silných súperov."

Slovan Bratislava - Nové Zámky 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 8. Maier (Rapuzzi), 41. Haščák (Rapuzzi, Harris).

Rozhodovali: Novák, Moller - Stanzel, Šefčík, vylúčení: 7:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Slovan Bratislava: Hlavaj - MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo - Haščák, Rapuzzi, Jääskeläinen - Gašpar Harris, Takáč - Yogan, Kytnár, Matoušek - Šotek, Bezák, Sukeľ

Nové Zámky: Bakala - Hatala, Bull, Fereta, Holenda, Kozák, Roman, Ligas, Tóth - Števuliak, Šiška, Jackson - Šišovský, Langkow, Klempa - Varga, Fetkovič, Mišiak - Ferenyi, Ondrušek, Kurbatov

Hlasy po zápase:

Róbert Döme, tréner Slovana: "Nové Zámky hrali dobre, súhlasím s kolegom, ale to aj vďaka nám, lebo sme ich dostali do zápasu. Boli sme nedisciplinovaní najmä v druhej tretine. Ale máme všetky body, hoci to z našej strany nebol krásny hokej. Ja musím pochváliť Zámky a ich trénera, hrajú pekný hokej. Ale našli sme cestu ako vyhrať. Je smutné, že hráme bez divákov a chýbajú nám potrebné emócie."

Gergely Majoross, tréner Nových Zámkov: "Myslím si, že sme odohrali celkom dobrý zápas, ale naše špeciálne formácie neuspeli. V niektorých presilových hrách sme si dokázali vytvoriť dosť šancí, ale nedali sme góly. Ale inak sme hrali dobre. V ďalších zápasoch musíme hrať presilovky lepšie."

Michalovce - Poprad 4:5 sn (1:0, 2:4, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 19. Pavlin (Macejko, Keränen), 32. Cameranesi (Erkinjuntti, Pavlin), 32. Buc (Mašlonka), 44. Mudrák (Žitný, Galamboš) - 29. Svitana (Livingston), 33. Valigura (Jevoš, Bjalončík), 36. Arniel (Svitana, Skokan), 37. Livingston (Svitana, Skokan), rozh. nájazd: Svitana

Rozhodovali: Žák, Valach - Ordzovenský, Jurčiak, vylúčení: 7:7 na 2 min., presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Michalovce: Kaarlehto - Bokroš, Macejko, Pavlin, Gajdoš, Mudrák, Mihálik, Stripai, Bača - Erkinjuntti, Cameranesi, Keränen - Faith, Suja, Regenda - Žitný, Galamboš, Mráz - Mašlonka, Buc, Kukuča

Poprad: Tomek - Brejčík, Drgoň, Rymsha, Dalhuisen, Novajovský, Ulrych, Demo - Livingston, Skokan, Svitana - Bondra, Arniel, Ully - Jevoš, Bjalončík, Mešár - Valigura, Mlynarovič, Handlovský

Hlasy po zápase:

Tomek Valtonen, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: "V riadnom hracom čase sme hrali dobre 50 minút, ale pre víťazstvo musíte udržať koncentráciu aj v zvyšných 10. Chlapci bojovali, avšak spravili aj hlúpe chyby a vylúčenia.

Teším sa, že Žiga (Pavlin) je späť, pretože je dôležitá súčasť našich presiloviek. Dnes sme prehrali, ale teší nás aspoň bod. Poprad bol však súper, ktorý má tiež kvalitných hráčov a tvrdo pracuje."

Corey Neilson, tréner HK Poprad: "Myslím si, že sme dnes boli lepší tím. Pri rovnovážnom stave sme však boli bez puku slabší. Naša presilovka bola veľmi dobrá, darilo sa nám aj v ofenzíve, no mali sme aj šťastie. Tešíme sa z dvoch bodov."

Spišská Nová Ves - Banská Bystrica 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

Góly: 9. Giľák (Majdan), 13. Beaudry (Nieminen, Rapáč), 21. Nieminen (Rapáč, Atwal), 29. Tyczynski (Hamráček, Ščurko), 46. Rapáč (Petgrave, Salituro), 54. Nieminen (Tyczynskí, Vrábeľ) - 5. Berger (Ščerbak), 43. Berger (Shcherbak, Cardwell)

Rozhodovali: D. Konc st., Jobbágy- Synek, Bogdaň, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Petgrave, Atwal, Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chatrnúch - Giľák, Salituro, Majdan - B. Rapáč, Kuru, Nieminen - Ščurko, Tyczynski, Hamráček - Vrábeľ, Vartovník, Tomala

Banská Bystrica: Belányi - Breton, Fatul, Cardwell, Boldižár, Žiak, Ďatelinka, Rákoš, Kostromitin - Fossier, Berger, Ščerbak - Melcher, Bubela, Mistele - Gabor, Tamáši, Kabáč - Galbavý, Sojka, Jendroľ

Hlasy po zápase:

Róbert Spišák, asistent trénera HK Spišská Nová Ves: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, no paradoxne sa súper dostal do vedenia. Bolo veľmi dobre, že sme dokázali ešte v prvej tretine otočiť stav. V druhej časti sme sa snažili kontrolovať hru a zvýšili sme náskok. Dnes sme boli veľmi dobrí vo finálnych útočných aj obranných činnostiach."

Tomáš Surový, asistent trénera HC ´05 Banská Bystrica: "Gratulujem domácim k víťazstvu, bolo úplne zaslúžené. K nášmu výkonu môžem povedať, že hokej sa nedá hrať bez srdca, emócií a tímového ducha. Musíme si zmeniť nejaké veci. Takto do ďalej nejde."

Nitra - Trenčín 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 51. Rockwood (Raskob, Tvrdoň) - 25. Berisha (Mikyska, Lemcke), 59. Valach (Bezúch, Starosta)

Rozhodovali: Goga, Müllner - Kacej, Hercog, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Nitra: O’Connor - Š. Nemec, Mezei, Švarný, Raskob, Vitaloš, Pupák, Bodák - Holešinský, Hrnka, Buček - Tvrdoň, Rockwood, R. Varga - A. Sýkora, Baláž, Šramaty - Drábek, Bajtek, Múčka - Molnár

Trenčín: Bowns - Kudla, Chovan, Crinon, Starosta, Nemčík, Lemcke, E. Švec - Honzek, Mikyska, Berisha - Bezúch, M. Valach, Tybor - Rehuš, Paukovček, Krajč - Beták, J. Švec, Hudec - Stránsky

Hlasy po zápase:

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: "Vedeli sme, že Trenčín mal zmenu na trénerskom poste, čo vie zomknúť mužstvo dokopy. To sa aj potvrdilo. Trenčín hral dobre, mal dobrý pohyb a nepúšťal nás do vyložených šancí, tie sme si vedeli vytvoriť iba v presilovkách.

Škoda, že sme využili iba jednu. Po hrubých chybách, ktoré by sa nemali stávať sme inkasovali zbytočné góly. Myslím si, že deľba bodov by bola spravodlivejšia. Zápas bol vyrovnaný, žiaľ, Trenčín mal viac šťastia a má tri body."

Branko Radivojevič, asistent trénera Trenčína: "Zápas bol vyrovnaný celých 60 minút. My sme mali výmenu trénera a som rád, že to chalani zobrali z dobrého konca. Od začiatku boli pripravení, možno cítili zodpovednosť za to, čo sa stalo. Sme zodpovední všetci.

Tento zápas však odmakali od prvého až po posledného hráča. Boli sme trpezliví v tretej tretine, aj keď súper vyrovnal. Stále sme verili, že to môžeme otočiť. Podarilo sa nám dať gól a myslím si, že si tri body zaslúžime."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V šlágri kola uspeli Zvolenčania, Svitana dosiahol míľnik