Má sa stať lídrom útoku. Spišská Nová Ves získala zaujímavú posilu z Kanady

Dante Salituro.
Dante Salituro. (Autor: ottawacitizen.com)
TASR|20. nov 2021 o 18:58

Salituro začal sezónu 2021/2022 vo Francúzsku.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Kanadský hokejový útočník Dante Salituro sa stal hráčom HK Spišská Nová Ves. Naposledy pôsobil vo Francúzsku.

"Očakávame, že sa stane lídrom našej ofenzívy," povedal generálny manažér Spišiakov Richard Rapáč na sociálnych sieťach.

Salituro začal sezónu 2021/2022 vo Francúzsku a v drese Mulhouse získal v 13 zápasoch 15 kanadských bodov za 6 gólov a 9 asistencií.

V ročníku 2020/2021 hral v najvyššej nórskej súťaži vo farbách Narvik Hockey a v 27 zápasoch mal bilanciu 12 gólov a 8 asistencií.

Za sebou má 4 sezóny v zámorských súťažiach ECHL (169 zápasov) a AHL (19), v ročníku 2019/2020 si v troch zápasoch vyskúšal najvyššiu fínsku súťaž.

"Na pozícii prvého centra sme pracovali dlhé obdobie, keďže situácia na trhu bola veľmi ťažká a hráči požadovanej kvality neboli voľní. O to viac ma teší, že sme presvedčili Salitura, aby sa k nám pripojil.

Môžem povedať, že ide o kreatívneho hráča s výbornou strelou, ktorý by sa mal stať dirigentom našich presilových hier.

Má za sebou vynikajúce sezóny v ECHL a v uplynulých dvoch ročníkoch bol líder produktivity svojich tímov v Nórsku a Francúzsku," dodal Rapáč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Má sa stať lídrom útoku. Spišská Nová Ves získala zaujímavú posilu z Kanady