Tampa Bay robí čistky. Zbavila sa kapitána aj drahého obrancu

Steven Stamkos.
Steven Stamkos. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. júl 2024 o 07:34

Musia navyše vyriešiť situáciu s novou posilou.

TAMPA BAY. Pred novou sezónou bude tím Tampy Bay Lightning zmenený skoro na nepoznanie. Ich generálny manažér Julien BriseBois sa totiž rozhodol, že mužstvo potrebuje čerstvý vietor.

Začal ho poriadne meniť a všetko za pár dní. Odchádzajú a prichádzajú aj známe mená.

Verejnosť najviac vníma odchod kapitána Stevena Stamkosa. Trh s voľnými hráčmi je ešte niekoľko hodín uzatvorený, avšak Stamkos sa na ňom objaví, čo potvrdil BriseBois aj hráčov agent.

Tridsaťštyriročného forvarda tak zrejme po prvý raz uvidíme v inom drese. Na Floride hral od draftu v roku 2008, 11 sezón bol kapitánom a stal sa tu víťazom individuálnych trofejí aj Stanley Cupov.

Z Tampy Bay odchádza aj známy obranca Michail Sergačov. Dvadsaťšesťročného Rusa získal Utah Hockey Club.

Bolts ho do nového klubu vymenili za obrancu J. J. Mosera, útočníka Conora Geekieho a výbery v siedmom kole draftu 2024 a v druhom kole draftu 2025.

Floridu ďalej opustil útočník Tanner Jeannot. Tvrdý forvard posilnil Los Angeles Kings, ktorí ho získali za voľbu vo štvrtom kole draftu 2024 a v druhom kole draftu 2025.

"Blesky" však nechcú iba rozpredávať, naopak. Do tímu lákajú posily. Od Caroliny získali produktívneho útočníka Jakea Guentzela výmenou za voľbu v 3. kole draftu 2025.

Stále im však hrozí, že oňho prídu, pretože nemá nový kontrakt a v pondelok sa preto môže stať neobmedzene voľným hráčom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa Bay robí čistky. Zbavila sa kapitána aj drahého obrancu