Slovan vyriešil trénerskú otázku. Oremusa na striedačke doplnia známe mená

Tomáš Surový a Jaroslav Obšut
Tomáš Surový a Jaroslav Obšut (Autor: HC Slovan Bratislava)
SITA|3. júl 2024 o 12:57

Doterajší Oremusov asistent Andrej Kmeč sa stal hlavným koučom v majstrovskom HK Nitra.

BRATISLAVA. Tréner slovenského hokejového klubu HC Slovan Bratislava po odchode svojho doterajšieho asistenta Andreja Kmeča do konkurenčného HK Nitra už spoznal nových pomocníkov.

Ako informuje oficiálny web tímu z hlavného mesta SR, Petrovi Oremusovi budú asistovať niekdajší slovenskí reprezentanti Tomáš Surový a Jaroslav Obšut.

"K A-mužstvu sa oficiálne pripoja počnúc prvým dňom spoločnej letnej prípravy 22. júla," uviedli "belasí".

Obaja v minulosti ešte ako hráči pôsobili v zámorskej NHL, ruskej KHL aj ďalších súťažiach. Vedenie bratislavského klubu aktuálne ešte pracuje na obsadení pozície trénera brankárov.

Štyridsaťdvaročný Tomáš Surový pracoval dve sezóny ako asistent tréner v rodnej Banskej Bystrici, predchádzajúci súťažný ročník strávil v Michalovciach a bol tiež asistentom Ivana Feneša pri reprezentácii hráčov do 20 rokov.

"Nesmierne si vážim príležitosť pracovať v takom veľkom klube, akým je Slovan Bratislava. Zároveň je pre mňa osobne obrovskou cťou spolupracovať s takým skvelým a rešpektovaným trénerom, akým je Peter Oremus.

Verím, že spoločnými postupnými krokmi vrátime Slovan späť na pozície, ktoré mu patria. Samozrejme, všetko musí byť podložené poctivou prácou nás všetkých v klube. Veľmi sa na túto výzvu teším a pristupujem k nej s maximálnou pokorou," cituje Surového web Slovana, za ktorý hral ako center v KHL.

Bývalý obranca Jaroslav Obšut ostatné tri ročníky pracoval pre dorast Slovana ako asistent trénera Michala Macha.

"Ponuka asistenta trénera pri A-mužstve ma, prirodzene, veľmi potešila. Teším sa najmä na spoluprácu s Petrom Oremusom, celým realizačným tímom a hráčmi. Verím, že spoločným úsilím sa nám podarí urobiť nasledujúcu sezónu úspešnou," uviedol 47-ročný prešovský rodák Obšut.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan vyriešil trénerskú otázku. Oremusa na striedačke doplnia známe mená