Orange hokejové talenty priniesli množstvo detskej radosti (PR text)

Marián Vavrovič (vľavo) a Ján Lašák na turnaji Orange hokejové talenty
Marián Vavrovič (vľavo) a Ján Lašák na turnaji Orange hokejové talenty (Autor: Andrej Galica)
Orange|31. máj 2023 o 00:00

Druhý ročník originálnych turnajov bol úspešný. Podporili ho aj známi hokejisti.

Po minuloročnom úspechu série podujatí s názvom Orange hokejové talenty boli očakávania od druhého ročníka veľké, no aj tie sa podarilo úspešné prekonať.

Na hokejových turnajoch v hale Hamikovo v Hamuliakove, zvolenskej ICE Aréne a košickej Aréne Sršňov sa celkovo predstavilo 201 detí z 35. klubov.

Jednotlivé družstvá niesli názvy prírodných živlov ako Hromy, Búrky, Tornáda, Blesky, Hurikány či Lavíny, pričom odohrali zhodne štyri duely.

Program bol rozdelený do troch častí. Najprv si malé hokejové talenty zdokonaľovali svoje individuálne zručnosti pričom sa im venovalo spolu 33 regionálnych inštruktorov SZĽH.

Následne prišla na rad prvá a druhá fáza zápasov. Celkovo tak mladí hokejisti odohrali 36 zápasov, čo predstavuje 1056 minút na ľade.

Turnaj Orange hokejové talenty v Hamuliakove.
Turnaj Orange hokejové talenty v Hamuliakove. (Autor: Orange)

Turnaje svojou prítomnosťou poctili aj významné osobnosti ako bývalý tréner slovenskej reprezentácie Ján Filc, brankár a zlatý medailista z MS v Göteborgu, Ján Lašák či rovnako zlatý medailista a útočník Ladislav Nagy.

Účastníci Orange hokejových talentov tak mali jedinečnú možnosť získať nielen cenné know-how, ale zároveň si odniesť aj zážitky a skúsenosti, ktoré ich môžu posunúť k vytúženej kariére.

„Orange hokejové talenty opäť priniesli veľa hodín na ľade, detskej radosti a nasadenia. Každú sobotu, keď sa turnaje konali, vyhrali všetci zúčastnení. Deti získali nielen nové kamarátstva ale aj skúsenosti,“ zhodnotil špecialista eventov a športového sponzoringu spoločnosti Orange Slovensko Marián Vavrovič.

Vysvetlil tiež, že práve s vekovou kategóriou do 10 rokov sa im veľmi dobre pracuje, pretože dokážu prejaviť veľké nadšenie a nasadenie v tom, čo robia.

Turnaj Orange hokejové talenty v Hamuliakove.
Turnaj Orange hokejové talenty v Hamuliakove. (Autor: Orange)

„Majú však pred sebou ešte dlhú cestu až k vrcholovému hokeju a preto verím, že sme im ju aj prostredníctvom týchto turnajov spríjemnili a zároveň im poskytli motiváciu posúvať sa ďalej. Tešia nás aj pozitívne reakcie rodičov, za čo patrí vďaka nášmu odbornému partnerovi a garantovi SZĽH,“ dodáva Vavrovič.

Okrem zážitkov, skúsenosti či kamarátstiev si 12 náhodne vyžrebovaných detí užije aj hokejovú školu Mariána Gáboríka.

Počas týždňového kempu dostanú rozmanitý hokejový tréning s profesionálmi a budú mať možnosť sa stretnúť s významnými hokejovými osobnosťami.

V súčasnosti je hokejová škola Mariána Gáboríka najväčšou svojho druhu v Európe a ročne ju v priemere navštívi 550 detí.

Orange dlhodobo podporuje hokej na Slovensku, predovšetkým ten mládežnícky, pretože práve podporou a motiváciou mladých môžu vyrastať ďalší skvelí hokejisti alebo osobnosti.

Za všetky podujatia stačí spomenúť v minulosti úspešné série turnajov Orange Minihokej Tour či unikátny klub HK Orange 20, ktorého súčasťou bol aj kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Marek Hrivík.

Aktuálne prináša Orange spolu so SZĽH a partnermi podujatia ako Deti na hokej, Orange hokejové talenty či Hokejová škola Mariána Gáboríka. Zároveň podporuje aj mládežnícke reprezentácie od SR 15 až po SR A.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Orange hokejové talenty priniesli množstvo detskej radosti (PR text)