Spišiaci sa budú môcť oprieť o služby dvoch útočníkov, predĺžili zmluvy

Na snímke zľava Michael Vandas (Spišská Nová Ves).
Na snímke zľava Michael Vandas (Spišská Nová Ves). (Autor: TASR)
TASR|19. máj 2024 o 16:57

Vandas absolvoval v drese Spišiakov už tretiu sezónu.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Slovenský hokejový klub HK Spišská Nová Ves sa dohodol na pokračovaní spolupráce s útočníkmi Michaelom Vandasom a Oleksijom Mykluchom.

Vedenie účastníka Tipos extraligy o tom informovalo na svojich sociálnych sieťach.

Tridsaťtriročný Vandas, ktorý je odchovancom Popradu, absolvuje v drese Spišskej už svoju tretiu sezónu za sebou.

V minulom ročníku odohral 46 zápasov v základnej časti a pripísal si 19 bodov (7+12), v play off pridal pätnásť duelov a zaznamenal jeden gól a štyri asistencie.

"Čo sa týka "Majkyho", je platný na oboch stranách klziska a stále disponuje výbornou rýchlosťou, ktorú dokáže využiť. Patrí medzi chalanov, ktorí držia kabínu “pokope”," povedal generálny manažér Richard Rapáč.

O jedenásť rokov mladší Myklucha pôsobil v Spišskej Novej Vsi dlhé roky v mládeži a od novembra 2022 aj v A-mužstve tímu.

V minulej sezóne nastúpil v 46 zápasoch a získal 33 bodov (12+21), vo vyraďovacej časti odohral štrnásť stretnutí a zaznamenal dva góly a päť asistencií.

"Je to kreatívny útočník, ktorý má obrovský potenciál presadiť sa v zahraničí i dlhodobo v reprezentácii. Tešíme sa, že svoj nesporný talent bude rozvíjať v našom kádri minimálne ďalšiu sezónu," pokračoval Rapáč.

Podpisom tejto dvojice sa podarilo klubu udržať celý útok aj s Róbertom Džuganom. "Počas sezóny sme si poistili služby "Džugiho" na ďalšie obdobie a bolo pre nás prioritou nestratiť týchto hráčov.

Sme veľmi radi, že sme uspeli, pretože patrili medzi najnebezpečnejšie formácie v súťaži. Oleksij zažil prelomový ročník a prvýkrát v kariére si obliekol reprezentačný dres medzi mužmi,"skonštatoval Rapáč.

Spišiaci v uplynulom ročníku obsadili druhé miesto a dosiahli najlepšie umiestnenie v histórii klubu. Vo finále prehrali s Nitrou 0:4 na zápasy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišiaci sa budú môcť oprieť o služby dvoch útočníkov, predĺžili zmluvy