Skvelé výkony Topoľčian pokračujú, Skalica v šlágri kola prehrala na domácom ľade

Hokejisti HC Topoľčany.
Hokejisti HC Topoľčany. (Autor: Facebook HC Topoľčany)
TASR|25. okt 2023 o 20:54 (aktualizované 25. okt 2023 o 22:17)

Na čele sú naďalej hokejisti Žiliny.

BRATISLAVA. Hokejisti Prešova zaznamenali v Tipos Slovenskej hokejovej lige druhú prehru po sebe.

V stredajšom zápase 12. kola prehrali doma s Topoľčanmi 2:4.

Hostia sa v tabuľke dostali na druhé miesto o bod za vedúcu Žilinu, ktorá zvíťazila v Skalici 4:2.

Slovenská hokejová liga - 12. kolo:


TSS GROUP Dubnica - HK ‘95 Považská Bystrica 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Góly: 7. Tybor (Chatrnúch), 10. M. Pobežal (Chatrnúch, Mikula), 22. Tybor (Hovorka, Chatrnúch), 37. Géci (Hovorka, Škvarek), 46. D. Trška (Škvarek) – 8. Cíger (Vorona)

Rozhodovali: Lesay, Bachúrik - Zelený, Haringa, vylúčení: 1:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 274 divákov

Hlasy po zápase

Dušan Gregor, hlavný tréner TSS GROUP Dubnica: „Budem stručný. Zodpovednou a hlavne disciplinovanou hrou sme tento zápas zvládli a zaslúžene sme vyhrali. Znova sme sa nadýchli, verím, že to bude len a len lepšie. Chlapci pochopili disciplínu a s tou treba pracovať do budúcna.”

Jakub Ručkay, hlavný tréner HK´95 Považská Bystrica: „Dnes musím pogratulovať Dubnici. Boli veľmi dobrí a silní na puku. Prečíslovali nás, nedodržiavali sme herný systém, disciplína veľmi zlá, z čoho pramenili góly. Síce sme ubránili presilovku 5 na 3, vzápätí sme však dostali gól 5 na 4 a to bol zlom zápasu. Snažili sme sa vrátiť do duelu, žiaľ sa nám to nepodarilo. Dubnici gratulujem k víťazstvu. My musíme dať hlavy hore a ísť ďalej.”

HK ESMERO Skalica - DOXXbet VLCI Žilina 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Góly: 5. R. Pšurný (Šátek, O. Janík), 57. Šátek (Janáč, Škápik) – 8. Safaralejev (Mráz, Koyš), 26. Safaralejev (Malina, Pacalaj), 37. Galamboš (Koyš), 60. Koyš

Rozhodovali: Vido, Krist - Kráľ, Drblík, vylúčení: 5:6, presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 425 divákov

Hlasy po zápase

Michal Ružička, hlavný tréner HK ESMERO Skalica: „Dnešný zápas by som rozdelil na dve časti. Prvú tretinu, kde sme boli ustráchaní, báli sme sa hrať s pukom, súper bol lepší. A potom druhú a tretiu tretinu, kde sme sa súperovi vyrovnali, hrali sme, tlačili sa do bránky, mali aj nejaké šance. Žiaľ sme prehrávali už 3:1. Keď sme znížili na 3:2, snažili sme sa so zápasom ešte niečo urobiť. Mali sme tam aj šancu, ktorú sme nevyužili. Škoda toho, že sme to nedotiahli a zápas nevyrovnali."

Ernest Bokroš, hlavný tréner Vlci Žilina: „Z môjho pohľadu sme mali hernú aj streleckú prevahu. Žiaľ, nevyužijeme najvyloženejšie šance a z nich hneď presilovky. To nie je problém jedného zápasu. To je problém dlhodobejší a stále to hráčom prízvukujeme, ale stále je to dookola to isté. Musíme na tom popracovať do budúcnosti."

Modré krídla Slovan - HK MŠK Indian Žiar nad Hronom 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 18. Klučiar (Myšiak), 29. Klučiar (Hauser), 40. Včelka (Jendek), 45. Hajnik (Kralovič, Dudáš)

Rozhodovali: Mĺkvy, Moller - Ševčík, Hercog, vylúčení: 1:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 155 divákov

Diváci: 155

Hlasy po zápase

Ján Lipiansky, hlavný tréner Modré krídla Slovan: „Po predchádzajúcich zápasoch, v ktorých sme stralili body, nás teší domáca výhra. Musím pochváliť našich chlapcov, ale aj hosťujúci tím, ktorý nám nedaroval nič zadarmo. Musíme popracovať na druhých tretinách, kedy nás súper opäť pritlačil. Výborný výkon odviedol v bránke Saša Gadžiev."

Jerguš Bača, hlavný tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: „Súper nás dnes vyškolil z efektivity. Premenil svoje príležitosti a my sme stroskotali na výborne chytajúcom brankárovi domácich. Náš výkon nebol dnes optimálny, v súbojoch sme ťahali za kratší koniec."

HC Prešov - HC Topoľčany 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)

Góly: 9. Leščenko (Ťavoda, Tkáč), 26. Poliaček (D. Kohút) – 1. Bartakovics (M. Novák), 54. Šachvorostov (Pupák, Legalin), 59. Šachvorostov (Plochotnik, Legalin), 60. Stránsky (Pupák)

Rozhodovali: Kocúr, Tornay - Janiga, Tomáš, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0

Hlasy po zápase

Tibor Tartaľ, hlavný tréner HC Prešov: „Určite je to nepríjemné, hlavne nezvládnuť domáci zápas prvýkrát v sezóne. Určite nás to neteší. O osude stretnutia rozhodla jednoznačne naša druhá tretina, v ktorej nám absolútne chýbal dôraz a prakticky sme sa zahrávali s vlastným výsledkom. Na konci stretnutia sme zasa nezmyselne spanikárili.”

Roman Stantien, hlavný tréner HC Topoľčany: „Do zápasu sme vstúpili celkom slušne a ujali sme sa vedenia. Domáci boli nebezpeční a vytvárali si šance, ale náš brankár bol dnes naozaj pevnou oporou a mužom na svojom mieste. Skoro celú druhú tretinu sme hrali v štyroch alebo v trochu. Urobili sme hromadu faulov, ktoré nič neriešili. Znova musím vyzdvihnúť brankára, ktorý nás podržal v zlomovom okamihu a pochytal nemožné veci. Stále sme mali domácich na dostrel, tak sme si hovorili, že je načase, aby naši útočníci zabrali. Mali sme šance my aj domáci, bolo dosť hore-dole, ale nakoniec sme my šťastnejší. Ako nám zo začiatku nevychádzali presilovky, tak nám to vyšlo na konci.”

HK STEEL TEAM Trebišov - Aquacity 1:2 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 14. Danielčák (Barna) – 59. Klíma (Zekucia), rozhodujúci nájazd: Przygodzki

Rozhodovali: J. Konc ml., Kalina - Staššák, Hanko, vylúčení: 4:6, presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 550

Hlasy po zápase

Dušan Kobeľa, hlavný tréner HK STEEL TEAM Trebišov: „Ja som v šatni po zápase hráčom povedal, že dnes neprehral nikto. Súhlasím s trénerom, že to bol zápas o maličkostiach, aj s tým, že dominovali brankári. Stratili sme dva body, ktoré sme držali v hrsti, no ideme ďalej.“

Dušan Brincko, hlavný tréner AquaCityPikes: „Bol to vyrovnaný zápas. Misky váh boli raz na našej strane, raz na strane súpera. Výborní boli brankári. Som strašne rád, že sa nám to podarilo urvať v závere a v nájazdoch zvíťaziť. Za tento zápas som na svoje mužstvo hrdý.“

Tabuľka SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Skvelé výkony Topoľčian pokračujú, Skalica v šlágri kola prehrala na domácom ľade