Slovan rozbehol sériu suverénnou výhrou, Prešovu daroval len tretinu

Momentka z play off Tipos extraligy: HC SLOVAN Bratislava - HC GROTTO Prešov.
Momentka z play off Tipos extraligy: HC SLOVAN Bratislava - HC GROTTO Prešov. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Sportnet, TASR|25. mar 2022 o 20:25 (aktualizované 25. mar 2022 o 21:30)

Slovanista Tomáš Zigo strelil dva góly a na jeden prihral.

Tipos extraliga - 2. zápas štvrťfinále play off:

HC Slovan Bratislava - HC Prešov 6:2 (2:0, 1:2, 3:0)

/stav série: 1:0/

Góly: 1. Rapuzzi (Zigo, Golian), 6. Takáč (Matoušek), 33. Harris (MacKenzie, Jääskeläinen), 48. Zigo (Rapuzzi), 51. Zigo (Harris, MacKenzie), 57. Haščák (Takáč, Sersen) - 36. Vas (Růžička, Glazkov), 37. Michnáč (Welychka, Rajnoha)

Rozhodovali: Müllner, Žák - Jurčiak, Knižka, vylúčení: 4:3, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

3894 divákov

Slovan: Peters - MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Breton, Maier - Jääskeläinen, Rapuzzi, Zigo - Haščák, Harris, Takáč - Yogan, Kytnár, Matoušek - Belluš, Preisinger, Šotek

Prešov: Bespalov - F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Jendroľ, Růžička, Glazkov, Bakala - Welychka, Čacho, Michnáč - Nauš, Vas, Lialka - Šimun, Zagrapan, Sýkora - Lalík, V. Fekiač, Žilka

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava vyhrali v úvodnom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy nad HC Prešov 6:2 a ujali sa vedenia v sérii.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Druhý duel je na programe v sobotu opäť v Bratislave.

Priebeh zápasu Slovan Bratislava - Prešov

I. tretina:

Slovan je v sérii veľký favorit a na ľade to ukazoval od úvodných sekúnd. Konkrétne v 33., keď sa po dobrom vysunutí od Ziga dostal k zakončeniu Rapuzzi a otvoril skóre - 1:0.

Odpoveď mohla prísť už v 2. minúte, no Lialka sa sám pred Petersom nepresadil.

Slovan však v úvodnej tretine dominoval a nezastavila ho ani presilovka hostí. Naopak, po jej konci vybehol z trestnej lavice Takáč, Matoušek ho poslal do nájazdu a bronzový medailista zo ZOH v Pekingu trafil nad vyrážačku Bespalova.

V 8. minúte mohlo byť už 3:0, no Šotekovu dorážku zastavil na bránkovej čiare Růžička.

Slovan tlačil aj v ďalších minútach, vysokým napádaním robil Prešovčanom obrovské problémy a tí kopili jednu chybu za druhou.

Na Bespalova sa rútil jeden útok za druhým a hostia mohli ďakovať svojmu brankárovi, že do šatne išli len s dvojgólovým mankom. Slovan vyhral prvú tretinu na strely 29:4.

II. tretina:

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. "Belasí" si vytvárali šancu za šancou a Bespalov ich likvidoval.

V 27. minúte pri presilovke domácich predviedol ukážkový semafor po delovke Rapuzziho, tesne predtým ho takmer prekonal Zigo, no po individuálnej akcii Harrisa a jeho prihrávke pred odkrytú bránku netrafil dobre puk.

Hostia boli v prvej polovice zápasu bezzubí, ak sa aj dostali do útočného pásma, domácich ich vytlačili k mantinelom a tam im zobrali puk.

Postupne tempo hry upadlo, Slovanisti sa prestali tak často tlačiť pred bránku a tak sa dlhšie čakalo na šance.

Prešovčania sa v 33. minúte prvýkrát na dlhšie usadili v pásme a na Petersa vyslali dve strely.

Vzápätí však prišiel faul Sýkoru a opäť sa hralo pred Bespalovom. Domáci predviedli sériu rýchlych prihrávok, MacKenzie posunul puk na pravý kruh Harrisovi a ten zvýšil na 3:0.

Slovanista Brant Harris v súboji s Jánosom Vasom z Prešova.
Slovanista Brant Harris v súboji s Jánosom Vasom z Prešova. (Autor: TASR)

O minútu neskôr mohol pridať z rovnakej pozície aj štvrtý gól, vyznamenal sa brankár Prešova.

V 36. minúte sa k nemu konečne pridali aj spoluhráči, po faule Takáča hrali presilovku len 32 sekúnd, keď ju strelou švihom využil Vas.

A to nebolo všetko. Prešovčania dokázali z ničoho nič duel zdramatizovať, keď si Michnáč nakorčuľoval s pukom z pravej strany na ľavý kruh a trafil pod rameno Petersa - 3:2.

Prešov strelil dva góly za 42 sekúnd.

III. tretina:

Inkasované góly domácich zaskočili, hostí nabudili a tak sa v treťom dejstve hral už vyrovnanejší hokej.

Pri chuti bol Michnáč, ktorý však v dobrej pozícii tesne minul, chvíľu na to skrotil Lialkovu strelu Peters.

V 48. minúte prišla obrovská chyba Turana, ktorý rozohrával krížnou prihrávkou pred vlastného brankára, puk zachytil Rapuzzi a Zigo poslal "belasých" do dvojgólového vedenia.

V presilovke mohli hostia znížiť, Vas našiel medzi kruhmi Sýkoru, ale ten prestrelil a vzápätí prišiel trest.

Radosť Slovanistov.
Radosť Slovanistov. (Autor: TASR)

Pri vlastnej presilovke sa Harris prekľučkoval cez troch hráčov a prihral "do prázdnej bránky" Zigovi - 5:2.

Slovan tak definitívne zlomil odpor súpera a v ďalších minútach sa duel už len dohrával.

V 55. minúte ešte mohli hostia znížiť po zaváhaní Petersa pri rozohrávke, no brankár domácich ju proti Welychkovi stihol napraviť.

V 57. minúte upravil na konečných 6:2 Haščák.

Hlasy po zápase:

Andrej Podkonický, tréner Slovana: "Potešila ma prvá tretina. Mali sme dvanásť dní voľna a pred zápasom sme si vraveli, že chceme mať dobrý začiatok, čo sa nám podarilo. Dali sme hneď gól, čo nám veľmi pomohlo a pokračovali sme v tlaku. Vypracovali sme si veľa šancí a veľa striel, rovnako aj v druhej tretine.

Vedeli sme, že Prešov má veľmi dobré protiútoky a presilovky a hovorili sme si, že si na to musíme dávať dobrý pozor. Napriek tomu sme dostali gól v oslabení a hneď druhý po chybe a trochu sme prestali hrať. Som však rád, že sme potom znovu nadviazali na výkon z prvej polovice zápasu, dali sme štvrtý gól a potom sme už zápas kontrolovali."

Ernest Bokroš, tréner Prešova: "Zápasy play off sa hrajú na víťazstvá. Dnes sme prehrali a žiadne prekvapenie sa nekonalo. Mňa ako trénera Prešova mrzí prvá tretina, v ktorej sme totálne zlyhali. Dovolili sme Slovanu dvakrát skórovať, keď išli sami na brankára. To sa nám už dlho nestalo. V prvej tretine sme im to strašne uľahčili. Išli do vedenia 3:0, dostali sa do určitej pohody, no my sme sa ešte vrátili do zápasu dvoma gólmi. A potom znovu nasledovali fatálne hrubé chyby mojich hráčov.

Čo sa týka ofenzívy, tak sme na tom dnes neboli dobre. Slovan nás jednoznačne prestrieľal a zaslúžene vyhral. No vyhral hlavne vďaka tomu, že sme dnes nepredviedli aspoň náš štandardný výkon. Naozaj sme hrali veľmi zle."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan rozbehol sériu suverénnou výhrou, Prešovu daroval len tretinu