Ligová rada rozhodla o osude nováčika. Zápas sa kontumoval v jeho neprospech

Hokejisti HKM Rimavská Sobota sa tešia po strelenom góle.
Hokejisti HKM Rimavská Sobota sa tešia po strelenom góle. (Autor: Matej Hank)
Matej Hank|2. okt 2023 o 21:54

Na domácu premiéru si tak Rimavská Sobota musí počkať.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Ligová rada Slovenskej hokejovej ligy rozhodla o neodohranom zápase medzi HKM Rimavská Sobota a HK 95 Považská Bystrica.

Malo ísť o domácu premiéru v SHL pre nováčika súťaže z Gemera. Duel, ktorý sa mal hrať v nedeľu, 24. septembra, napokon ešte pred začiatkom zrušil delegát stretnutia Juraj Chudoba.

Dôvodom bola neplatná licencia bezpečnostného manažéra a hlavného usporiadateľa.

Ligová rada napokon na základe správy delegáta, stanovísk oboch klubov a bezpečnostného manažéra SZĽH rozhodla, že duel je kontumovaný v prospech Považskej Bystrice výsledkom 5:0.

"Na základe uvedených podkladov sme došli k záveru, že zápas bol ukončený z dôvodu neplatnej licencie hlavného usporiadateľa podľa čl. 3.13.8 Súťažného poriadku SZĽH, a v takom prípade, bohužiaľ, neexistuje podľa Súťažného poriadku iná alternatíva ako kontumácia,“ objasňuje Ligová rada SHL.

"Prítomný bezpečnostný manažér nemal platnú licenciu. Pričom niektoré veci nám v auguste úplne inak vysvetlil iný delegát. Vzniklo veľké nedorozumenie," pre Sportnet povedal deň po zápase šéf hokejového klubu v Rimavskej Sobote Michal Slovák.

Na domácu premiéru si nováčik súťaže musí tak počkať. Tá by sa mala, ak nenastanú komplikácie, uskutočniť v piatok, 6. októbra. Na štadióne v Rimavskej Sobote privíta priebežného lídra súťaže HC Prešov.

Pre Rimavskú Sobotu to je tak druhá prehra v novom ročníku SHL. Na konte má 6 bodov za výhry v Trnave (2:1) a v Skalici (5:2).

Tabuľka SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Ligová rada rozhodla o osude nováčika. Zápas sa kontumoval v jeho neprospech