Švajčiarsko na MS v hokeji 2023
Švajčiarsko
MS v hokeji 2023
23.05.2023, Skupina B
3 - 4
0:0, 1:2, 2:1, 0:1
Po predĺžení
Lotyšsko na MS v hokeji 2023
Lotyšsko

Frühauf: Šomrali sme na Švajčiarov, ale mali sme si to uhrať sami. Sme sklamaní

Peter Frühauf.
Peter Frühauf. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat, Boris Vanya|23. máj 2023 o 23:15

Dúfa, že Ramsay ešte zostane aj budúcu sezónu.

Kým väčšina slovenských hráčov sledovala zápas Lotyšsko - Švajčiarsko v hoteli, asistent trénera PETER FRÜHAUF sedel v hľadisku Riga Areny.

A po ňom hodnotil účinkovanie slovenského tímu, keďže mužstvo na turnaji končí.

Ako ste v hľadisku prežívali zápas Lotyšov proti Švajčiarom?

Boli to nervy. Trošku sme v prvej tretine šomrali na Švajčiarov, že možno do toho nedávajú všetko, ale je nič im nemôžeme vyčítať. Je to ich taktika, s akou išli do zápasu. Mali nahraté, takto to poňali, vedia prečo.

Určite chceli nechať odpočívať hráčov, ktorí sú u nich nositeľmi kvality. Možno sme im tiež vyčítali, že málo strieľali v šanciach, ktoré mali v prvej tretine, ale opakujem, je to ich záležitosť. Mali sme si to uhrať sami. Je to smutné, ale je to šport a život ide ďalej. 

Keď dal Ambühl tretí gól, aj ste si poskočili? Do konca 60. minúty zostávalo päť minút...

Všetci sme videli, že keď Švajčiari zapli, tak nepustili Lotyšov von z pásma, tá kvalita u nich bola obrovská. Hneď ďalšie striedanie po treťom góle ich zavreli, ale jednoducho potom spravili chybu, ktorú by možno v inom zápase za takého stavu nespravili. Ale opakujem, je to ich vec. Táto facka sa im môže aj vypomstiť, ale myslím si, že pôjdu na turnaji veľmi ďaleko.

Postup do štvrťfinále mužstvu unikol. Aké vo vás prevládajú emócie z turnaja?

Je to obrovské sklamanie. V každom zápase sme siahali na body, aj v tých, ktoré sme prehrali, a to platí aj o zápase proti Kazachstanu.

V každom zápase sme mohli získať viac bodov, ako sa nám podarilo, ani jeden zápas nebol prepadák. Kazachstan vyhral tri zápasy v skupine a to nebola náhoda. Samozrejme viem, že ten zápas sme nezvládli a mali sme.

Pozitívom je, že sme našli nových hráčov, ktorí sa uviedli prvýkrát na majstrovstvách sveta vo veľmi dobrom svetle. Našli sme fantastických brankárov, takže nemôžeme sa na to pozerať len negatívne, hoci sklamanie je momentálne obrovské.

Vymenovali ste pozitíva, kde boli najväčšie rezervy?

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Frühauf: Šomrali sme na Švajčiarov, ale mali sme si to uhrať sami. Sme sklamaní