Na extraligu nikdy nedosiahol. Kapitán Topoľčian zaznamenal v SHL úctyhodný miľník

Miloš Bystričan.
Miloš Bystričan. (Autor: HC Topoľčany - Niková)
TASR|9. okt 2023 o 11:36

Miloš Bystričan debutoval medzi seniormi v sedemnástich rokoch.

TOPOĽČANY. Hokejista Miloš Bystričan odohral v drese HC Topoľčany vyše 600 zápasov základnej časti Slovenskej hokejovej ligy (SHL). Tridsaťtriročný hráč strávil v klube celú svoju profesionálnu kariéru.

"V Topoľčanoch som asi prvý, kto odohral 600 zápasov. Nuž, pripomína nám to, že starneme a niečo už máme za sebou," uviedol topoľčiansky kapitán pre Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

Obranca debutoval medzi mužmi ako 17-ročný v sezóne 2007/08 a odohral doposiaľ všetky duely medzi seniormi výlučne v SHL.

Do extraligy nikdy nenahliadol. "Bohužiaľ, nespravím s tým nič. Keby sa v minulosti vyskytla príležitosť, bol by som určite rád ale už to nezmením. Úroveň ligy sa veľmi zvýšila. V minulosti neexistovalo niečo také, aby v extraligovom tíme bolo šesť až sedem legionárov.

Všetky mužstvá sú tam profesionálne, chalani sa hokeju venujú od rána do večera. Z extraligy dnes veľa hráčov hráva v našej lige a kvalitatívne tak išlo všetko veľmi nahor," dodal obranca.

Topoľčianski fanúšikovia stále čakajú na výraznejší úspech domáceho tímu. Dosiaľ sa klub umiestnil najvyššie na druhom mieste v sezóne 2005/06. V prebiehajúcom ročníku majú na konte zatiaľ tri triumfy a tri prehry. S desiatimi bodmi tak figurujú na piatom mieste v tabuľke SHL.

"Škoda hlavne covidového ročníka, v ňom sme to mali dobre rozbehnuté. V play off sme postúpili cez Spišskú Novú Ves, no potom ligu stopli. Škoda, lebo sme sa vtedy zišli skvelá partia a veril som, že konečne získame medailu.

Ale musíme bojovať ďalej. Ak sa všetky okolnosti v tejto sezóne spolu zídu a budeme dobrá partia, tak môžeme pomýšľať aj na vyššie ciele. Všetko je však o financiách. Klub určite nemá peniaze navyše a nemôže si dovoliť hráčov ako má napríklad Žilina," vyhlásil Bystričan.

Tabuľka SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Na extraligu nikdy nedosiahol. Kapitán Topoľčian zaznamenal v SHL úctyhodný miľník