13.02.2022 00:00
Deň 9
Peking 2022
Koniec

Chystajú sa zmeny v presilovkách. Musíme niečo zmeniť, burcuje Ďaloga pred Lotyšmi

Slovenskí hokejisti na ZOH 2022.
Slovenskí hokejisti na ZOH 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. feb 2022 o 15:00

Slováci zabojujú proti Lotyšsku o čo najlepšie umiestnenie pred zápasom o štvrťfinále.

PEKING. Slovenskí hokejisti sú po dvoch zápasoch na olympijskom turnaji v Pekingu bez bodu. V nedeľu o 5.10 SEČ môžu túto bilanciu vylepšiť v súboji s Lotyšskom, no musia pridať vo všetkých činnostiach.

Sobotňajší predzápasový tréning už absolvoval aj Marek Ďaloga, ktorý chýbal v zostave proti Fínom a Švédom. Do hry zrejme nezasiahne ani v poslednom dueli C-skupiny.

Na tréningu si skúsený obranca nedával náročné cviky, skúšal len zaťažovať nohu. Ďaloga si privodil svalové zranenie pred prvým zápasom s Fínskom (2:6).

"Cítil som sa dobre, ale neviem, či mám s tým hrať. Zajtra nebudem hrať určite. Bol som na ľade, ale naozaj neviem. Len som sa vozil, aby som vedel, v akom je to stave. Chcel som vydržať celý tréning. Mal som tri dni pokoj. Uvidíme, ako to bude vyzerať zajtra," povedal po tréningu.

Ďaloga sledoval z tribúny aj zápas proti Švédsku, ktorému Slováci podľahli 1:4. Ich výkon bol však lepší ako proti Fínom a Ďaloga verí, že ho jeho spoluhráči vygradujú.

"Zajtra je nový deň a nový zápas a verím, že uspejeme. Musíme niečo zmeniť, aj sme si niečo povedali," uviedol.

Na tréningu bol aj útočník Marko Daňo, ktorý nemohol zasiahnuť do hry proti Švédom, pretože si odpykával trest za faul v predchádzajúcom zápase.

Slovenský reprezentačný obranca Marek Ďaloga na MS 2021.
Slovenský reprezentačný obranca Marek Ďaloga na MS 2021. (Autor: TASR)

"Nepredstavoval som si takýto vstup do turnaja, stalo sa mi to po prvý raz v kariére. Ospravedlnil som sa chalanom aj trénerom za to, čo sa stalo," vyjadril sa.

"Mali sme dobrý tréning a uvidíme, ako sa tréneri rozhodnú, že či nastúpim, alebo budem opäť na tribúne. Budem rešpektovať každé rozhodnutie."

Do zápasu s Lotyšskom pripraví realizačný tím zmeny, mali by sa týkať aj zloženia špeciálnych tímov na presilové hry.

"Trénovali sme už s nejakými zmenami v presilovkách, tie nám najviac robili starosti," poodhaľuje bek Martin Gernát.

"Pevne verím, že sa dáme dokopy a že začneme od nuly budovať to, čo potrebujeme, aby sme sa dostali k víťazstvám. Potrebujeme sa odraziť a je lepšie skončiť v skupine s tromi bodmi ako s nulou."

Slováci sa s Lotyšskom na medzinárodných podujatiach stretli celkovo 31-krát. V 19 zápasoch zvíťazili, v troch sa zrodila remíza a deväťkrát sa z triumfu tešili Lotyši.

Vlani v novembri na Švajčiarskom pohári triumfovali zverenci Craiga Ramsayho 6:2.

Tabuľka skupiny C

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Chystajú sa zmeny v presilovkách. Musíme niečo zmeniť, burcuje Ďaloga pred Lotyšmi