13.02.2022 | Skupina C
13.02.2022 | Sk. C
5 - 2
(1:1, 2:0, 2:1)

Nagy: Kabína sa musí zomknúť a potenciál ukázať už proti Lotyšom

Ladislav Nagy.
Ladislav Nagy. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat|12. feb 2022 o 12:55

Prvá, druhá, aj tretia formácia sa zatiaľ trápia, dobre hrá len štvrtá, vraví niekdajší reprezentant.

BRATISLAVA. Počas kariéry ho zdobila kreativita, nápaditosť v zakončení, skvelá práca s pukom. LADISLAV NAGY patril v posledných dvoch dekádach k najlepším slovenským útočníkom. Ako vníma doterajšie výkony mužstva trénera Craiga Ramsayho na hrách v Pekingu. O svoje postrehy sa podelil v rozhovore pre Sportnet.

Ako hodnotíte úvodné dve vystúpenia slovenského tímu v Pekingu?

Po prehre s Fínskom sa chlapci poučili z chýb. Tam nás súper vyškolil z veľkých individuálnych chýb. Proti Švédom to bolo lepšie, zaslúžili sme si uhrať lepší výsledok, pokojne remízu. Prehra o tri góly je nezaslúžená. Najmä v druhej tretine mi chýbal od našich hráčov gól. Hoci je stav 0:3, nie je to úplná katastrofa, škoda koncovky.

Opäť sa tak potvrdilo, že so silnými mužstvami nemôžeme mať dobré len pasáže zápasov, ale treba hrať neustále naplno...

My proti týmto mužstvám nemôžeme robiť hlavne veľké individuálne chyby. V druhom dueli to už bolo lepšie, rozbiehame sa pomaly. Veľa chalanov dlho nehrali, je to cítiť. Prvá, druhá, aj tretia formácia sa zatiaľ trápia, dobre hrá len štvrtá. Majú dané úlohy a plnia ich. Musíme navyše zlepšiť presilovky. Keď sa to stane, bude to v poriadku.

Keď sa bavíme o štvrtom útoku. V ňom dostáva šancu 17-ročný Juraj Slafkovský, ktorý je s troma gólmi naším jediným strelcom na turnaji. Čo naňho hovoríte?

Vidno, že hrá v pohode. Verí si, má talent, nebojí sa ísť pred bránku. Celá formácia má kvalitu. Počas kariéry som viackrát aj ja bol členom štvrtého útoku. Základom je, aby ste vtedy dobre bránili, hrali aktívne, vypýtali si faul a najmä neinkasovali. Chlapcom sa darí, čo je prospešné pre tím. Už len, aby sa k nim pridali aj lídri, ktorí hrajú v presilovke.

Slafkovský je Košičan, podobne ako vy. Zvyknete s kamarátmi pri kávičke o ňom debatovať?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov