Zhasla aj posledná nádej. Slafkovský definitívne nepríde na MS dvadsiatok

Juraj Slafkovský v reprezentácii.
Juraj Slafkovský v reprezentácii. (Autor: TASR)
Sportnet|26. dec 2022 o 17:20

Montreal naopak potvrdil príchod Filipa Mešára.

MONTREAL. Slovenský hokejista Juraj Slafkovský definitívne neposilní Slovensko na blížiacich sa MS v hokeji do 20 rokov.

Vychádza to z príspevku, ktorý na svojej sociálnej sieti twitter zverejnil jeho klub Montreal Canadiens. "Veľa šťastia všetkým našim hráčom na juniorských majstrovstvách sveta," píšu v príspevku.

Pod ním je fotografia so šiestimi hokejistami, ktorí patria do organizácie Canadiens a na juniorský šampionát zavítajú. Jednotka tohtoročného draftu NHL Juraj Slafkovský sa na nej nenachádza.

Medzi hráčmi na fotografii naopak nechýba Slovák Filip Mešár, ktorého si taktiež tento rok na drafte vybral v 1. kole Montreal. Na rozdiel od Slafkovského, ktorý pravidelne nastupuje v NHL, Mešár je v juniorskej OHL, kde zbiera skúsenosti v tíme Kitchener Rangers.

O Slafkovského absencii sa hovorilo už dlhšie, no práve tento príspevok je zrejme definitívnym potvrdením dohadov. Slovensko totiž zverejnilo v nedeľu nomináciu na turnaj a 18-ročný útočník sa v nej nenachádzal.

Stále sú tam však voľné miesta, preto prichádzalo do úvahy, že by ho ešte tréner Ivan Feneš dodatočne dopísal. To sa však v tejto chvíli už javí nereálne.

MS v hokeji do 20 rokov 2023 sa hrajú od 26. decembra 2022 do 5. januára 2023. Turnaj hostia kanadské mestá Halifax a Moncton. Slováci nastúpia na svoj prvý zápas v utorok 27. decembra o 17.00 SELČ proti Fínsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Zhasla aj posledná nádej. Slafkovský definitívne nepríde na MS dvadsiatok