Dvadsiatka ukončila turnaj vo Švédsku prehrou. V derby tesne nestačila na Česko

Momentka zo zápasu Slovensko U20 - Česko U20 na Turnaji piatich krajín do 20 rokov vo švédskom Nyköpingu.
Momentka zo zápasu Slovensko U20 - Česko U20 na Turnaji piatich krajín do 20 rokov vo švédskom Nyköpingu. (Autor: SZĽH/Tomáš Cicoň)
TASR|26. aug 2023 o 17:38

O slovenské góly sa postarali Repčík a Jendek.

Turnaj piatich krajín hokejistov do 20 rokov - Nyköping (Švédsko)

Česko - Slovensko 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Góly: 32. Repčík (Čiernik, Kmec), 60. Jendek (Cedzo, Repčík) - 4. Ročák (Becher, Šalé), 44. Melovský (Formánek), 50. Dvořák (Štancl, Sapoušek)

Rozhodovali: J. Magnusson, R. Magnusson - Herrwaldsson, Sörholm. Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 156

Slovensko U20: Eliáš - Štrbák, Nátny, Kmec, Baran, Žabka, Pišoja, Eperješi, J. Chromiak - Čiernik, Repčík, Žlnka - Šotek, Suchý, Cedzo - Jendek, Dej, Kopecký - Gabriel, Masnica, Kukumberg

NYKÖPING. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov zakončili svoje účinkovanie na Turnaji piatich krajín vo švédskom Nyköpingu prehrou.

V sobotňajšom federálnom derby podľahli českým rovesníkom 2:3. O slovenské góly sa postarali kapitán Peter Repčík a útočník Lucas Jendek.

Zverenci trénera Ivana Feneša odohrali v Nyköpingu štyri zápasy.

Okrem Česka prehrali aj s domácimi Švédmi (3:4) a Fínmi (2:5), jediné víťazstvo si pripísali proti Švajčiarsku, ktoré zdolali 4:3 po nájazdoch.

Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Hlas po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ivan Feneš, tréner Slovenska U20: "Síce sme prehrali 2:3 s Čechmi, ale chalani si zaslúžia obrovskú pochvalu. Duel sme dohrali na 15 hráčov. Pred zápasom mal Adam Žlnka zdravotné problémy, postupne sa zranili Maxim Štrbák, Fero Dej a Paťo Gabriel. Klobúk dole pred ostatnými. Odohrať za 67 hodín štyri zápasy na tejto úrovni nie je jednoduché. Chlapci to zvládli. Čo sa týka samotného zápasu, Česi mali od úvodu miernu prevahu a šli do vedenia.

My sme cítili, že hráme už štvrtý duel za sebou, nohy nám išli ťažšie. V druhej tretine sme však boli lepší. Bohužiaľ, v treťom dejstve prišlo pár vylúčení, ktoré nás stáli veľa síl a súper to využil. V našej hre sme videli prvky, ktoré v nej chceme mať. Veľmi nás teší, že sme tu mali hráčov, ktorí idú našou spoločnosťou cestou a ktorí potvrdili, že náš tím smerom k majstrovstvám sveta je v prípravnom období skutočne široký a kvalitný."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dvadsiatka ukončila turnaj vo Švédsku prehrou. V derby tesne nestačila na Česko