Ukrajinci prenikajú do slovenského hokeja. Kluby pomáhajú

Hokejisti HK 95 Považská Bystrica. Ilustračná snímka.
Hokejisti HK 95 Považská Bystrica. Ilustračná snímka. (Autor: Facebook HK MŠK Žiar nad Hronom)
SITA|11. mar 2022 o 12:09

Tímy z celého Slovenska prejavili solidaritu s utečencami.

BRATISLAVA. Už viac ako dva týždne prúdia na Slovensko ľudia z Ukrajiny, ktorých vyhnal z rodnej krajiny ozbrojený konflikt s východným susedom.

Pomocnú ruku im podali vládni predstavitelia, charitatívne organizácie, dobrovoľníci, ale aj hokejové kluby.

Solidaritu v náročnej životnej situácii prejavili hokejové tímy z celého Slovenska. Informoval o tom oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

MsHKM Žilina poskytol pomoc s ubytovaním a stravou 23-člennej skupine Ukrajincov, v ktorej sa nachádzali aj malí hokejisti. V priebehu týždňa vykorčuľovalo na ľad pod Dubňom tucet chlapcov vo veku od 6 do 17 rokov a jedno 18-ročné dievča.

HC Nové Zámky takisto pomohol zabezpečiť ubytovanie dvom desiatkam Ukrajincov. Ďalší extraligista z Trenčína prichýlil rodinu s troma deťmi.

Dvom chlapcom vytvoril podmienky na pokračovanie v hokejovej kariére a dievčaťu zabezpečil možnosť venovať sa naďalej krasokorčuľovaniu. Klub taktiež aktívne pomáhal s transportom a hľadaním ubytovania pre ďalšie ukrajinské rodiny.

HK Mládež Michalovce pripravil na piatok priateľský zápas s kadetmi z Charkova, ktorí sa po odohraní duelu v rámci Karpatskej mládežníckej hokejovej ligy už nedokázali vrátiť domov a dočasné útočisko našli v poľskom Sanoku.

Michalovčania zároveň iniciovali zbierku pre týchto chlapcov a ich sprievod, ktorú podporil aj bronzový olympionik z Pekingu Pavol Regenda. Súčasťou kádra sa stal mladý ukrajinský hokejista. Zbierku organizovali tiež v neďalekom HC Vranov Bulls.

Pomoc ponúkla aj HOBA Bratislava a HK Spišská Nová Ves avizoval v najbližšom období organizáciu akcie na podporu ľudí utekajúcich pred vojnou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ukrajinci prenikajú do slovenského hokeja. Kluby pomáhajú