Nemec pokoril významnú métu. Zabudnite na farmu, zostáva v NHL

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: X / New Jersey Devils)
Oh my Hockey|22. dec 2023 o 06:58

V NHL sa udomácnil okamžite.

NEWARK. Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec odohral svoj 10. zápas v NHL. V kariére mladého hokejistu ide o dôležitý míľnik.

Znamená totiž, že klub už nemôže využiť predĺženie nováčikovského kontraktu o rok, ako to bolo v Nemcovom prípade v minulej sezóne. V tej neodohral v najvyššej súťaži ani jeden duel.

Tento krok sa v terminológii NHL nazýva "entry-level slide" a slúži na to, aby nováčikovia, ktorí neodohrajú v NHL viac ako 9 zápasov v jednej sezóne, mohli zostať pod vstupným kontraktom čo najdlhšie. Najviac sa však môže posunúť o dva roky.

Devätnásťročnému Liptákovi teda začína riadne platiť trojročná zmluva, ktorú podpísal po drafte v lete 2022. Vyprší po sezóne 2025/26, keď bude s New Jersey Devils rokovať o novej.

Desiate stretnutie odohral na domácom ľade proti Edmontonu v noci zo štvrtka na piatok. Pripísal si v ňom štvrtý bod, asistoval pri góle kolegu z obrany Jonasa Siegenthalera.

V NHL pôsobí od začiatku decembra a okamžite sa zaradil medzi kľúčové piliere defenzívy "diablov". Tento fakt ho pripraví aj o účasť na blížiacich sa MS do 20 rokov, kde bol vlani kapitánom Slovenska.

Z hokejového hľadiska nemajú Devils žiadnu motiváciu poslať ho späť do AHL. Návrat na farmu za účelom predĺženia kontraktu by mohol byť pre klub podnetom z finančnej stránky, avšak ani táto hrozba už pre Nemca nie je po desiatom stretnutí aktuálna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nemec pokoril významnú métu. Zabudnite na farmu, zostáva v NHL