Do NHL stále naplno neprerazil. Čo sa udialo so Shaneom Wrightom?

Shane Wright.
Shane Wright. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|15. júl 2024 o 07:36

Priznal, že cíti tlak, ale sústredí sa na seba.

SEATTLE. Draft 2022 bol doposiaľ posledný, v ktorom sa na rozhodnutie o draftovej jednotke čakalo do samého konca. Netrpezlivé vyčkávanie a dlhé dohady preťal až generálny manažér Montrealu Canadiens.

Vybral si Juraja Slafkovského. Jeho hlavným konkurentom v boji o miesto prvého výberu bol Shane Wright.

Kanadského útočníka dlho pasovali za budúcu jednotku. Napokon ho však predbehli aj Šimon Nemec a Logan Cooley a vybrali si ho až zástupcovia Seattlu Kraken zo štvrtej pozície.

Na závery je ešte skoro, no zatiaľ sa jeho pád na drafte nejaví ako nesprávny. V NHL odohral len 16 zápasov.

Učí sa, aké je byť profesionál

Väčšinu pôsobenia medzi profesionálmi strávil vo farmárskej AHL. Tam sa postupom času vypracoval na lídra Coachelly Valley.

V poslednom ročníku odohral aj s pripočítaním play-off 71 stretnutí. Zaznamenal v nich rovných 60 bodov za 26 gólov a 34 asistencií.

VIDEO: Gól Shanea Wrighta za Coachellu Valley

Mnohí možno čakali, že bude ako 20-ročný hviezdiť v NHL. Zdá sa však, že ide o dlhodobejší projekt a Seattle radšej zvolil trpezlivosť.

"Samozrejme, cítim tlak aj očakávania zvonka. Ale sústredím sa na to, aké mám očakávania od seba ja sám," povedal pre TSN.

Dlhé pôsobenie v AHL neberie za podraz zo strany organizácie. Chce ho využiť, aby mu v konečnom dôsledku pomohol.

"Beriem to ako proces. Musel som sa naučiť, aké to je byť profesionál, musel som urobiť ten ďalší krok, aby som bol úspešný a aby som aj medzi mužmi patril k rozdielovým hokejistom," myslí si.

Dôležitý kemp

Aj mnohí odborníci vyzývajú, aby fanúšikovia nerobili paniku. Wright síce stále neprerazil v NHL, ale je to len vec stratégie.

V AHL v poslednom ročníku nabral veľa sebavedomia. A, čo je rovnako dôležité, v rokoch 2023 aj 2024 si zahral finále farmárskej súťaže o Calder Cup, hoci v oboch prípadoch prehral.

Je pravdepodobné, že Kraken veria, že prišiel čas na ďalší krok, a síce stabilnú pozíciu v NHL. V kempe ale musí dokázať, že si ju zaslúži.

Vystúpeniami v prvom tíme v sezóne 2023/24 si pomohol. V ôsmich zápasoch strelil štyri góly a na jeden prihral.

Avšak ľahké to nebude mať ani tento rok. Seattle najal nového hlavného trénera Dana Bylsmu a podpísal dlhodobý kontrakt s Chandlerom Stephensonom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Do NHL stále naplno neprerazil. Čo sa udialo so Shaneom Wrightom?