Čajkovský vychválil Rusko Jarošovi: Povedal som mu samé pozitívne veci

Michal Čajkovský.
Michal Čajkovský. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|23. aug 2022 o 15:55

Čajkovský poskytol rozhovor ruskej novinárke.

BRATISLAVA. V KHL ho čaká piata sezóna. Po viac ako dvojročnom pôsobení v Dyname Moskva odohral vlani celú sezónu v Sibire Novosibirsk.

Rodák z Bratislavy má na konte v Rusku vyše 250 zápasov a ďalšie pridá aj v nasledujúcej sezóne.

"Po vlaňajšku som bol na sto percent presvedčený, že sa vrátim do Novosibirsku. Nebolo o tom pochýb," povedal slovenský obranca Michal Čajkovský v rozhovore pre ruský portál championat.com.

Držiteľ bronzovej medaily z olympiády v Pekingu sa vyjadril aj k reakciám ľudí na Slovensku, ktorí jeho pôsobenie v Rusku kritizovali, najmä po vypuknutí vojny na Ukrajine.

"Mal som na to zlé reakcie, ale tiež aj pozitívne. Vždy sa v prvom rade pozerám na to, čo chce moja rodina a čo si prajem ja. Mám rád Novosibirsk," skonštatoval Čajkovský.

Po zimných olympijských hrách sa očakávala jeho účasť aj na svetovom šampionáte vo Fínsku, kde mal patriť medzi lídrov defenzívy.

Hlavným dôvodom jeho absencie podľa neho boli obavy zo zranenia.

"Mal som za sebou už olympiádu, a preto som chcel stráviť viac času doma s rodinou. Zároveň som sa chcel venovať príprave na novú sezónu," vysvetlil 30-ročný obranca.

Ruská novinárka sa ho zároveň opýtala aj na možný zákaz obliecť si reprezentačný dres, ktorý už platí pre Švédov a Fínov pôsobiacich v ruských kluboch.

"Nič o tom neviem, nepočul som o tom," zareagoval odchovanec Slovana Bratislava.

V KHL si zahrá s viacerými krajanmi. Jedným z nich je aj Christián Jaroš. Ten si po rokoch strávených v zámorí vyskúša premiérovo KHL v drese Avangardu Omsk.

"S Christiánom sa poznám veľmi dobre. Hrávali sme spolu v reprezentácii. Veľa sme sa o Rusku rozprávali. Povedal som mu samé pozitívne veci. On si to premyslel a rozhodol sa pre odchod do Omsku," prezradil Čajkovský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Čajkovský vychválil Rusko Jarošovi: Povedal som mu samé pozitívne veci