Dej dvoma gólmi rozhodol existenčný zápas: Je to skvelé, ale nezáležalo na tom, kto skóruje

Rastislav Dej v drese HC Vítkovice Ridera.
Rastislav Dej v drese HC Vítkovice Ridera. (Autor: Reprofoto - Twitter Tipsport extraliga)
SITA|10. apr 2023 o 12:38

V play-off skóroval prvýkrát po šiestich rokoch.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Rastislav Dej sa dočkal prvých bodov až v desiatom zápase tohtoročného play-off českej extraligy, no prišli v tom správnom čase.

Tridsaťštyriročný rodák z Považskej Bystrice dvoma gólmi zariadil triumf Vítkovíc 2:1 nad Hradcom Králové v nedeľňajšom štvrtom dueli semifinále play-off, ktorý bol pre ostravský tím existenčný.

Vďaka triumfu však znížil stav série na 1:3 na zápasy a zostal v hre o postup do finále.

Dej: Povzbudilo nás to

Dej otvoril skóre duelu v 16. minúte a v 27. minúte zvýšil náskok Vítkovíc na 2:0 v presilovej hre. Boli to jeho prvé presné zásahy v play-off od sezóny 2016/2017, keď hrával práve za Hradec Králové.

VIDEO: Rastislav Dej a jeho prvý gól

"Sústredili sme sa na to, aby sme zápas zvládli. Potrebovali sme zvíťaziť a nezáležalo na tom, kto tie góly strelí. Samozrejme, potešilo ma, že som to bol ja, ale zvíťazili sme a to je skvelé," povedal skúsený útočník pre klubový web.

Vítkovice ako druhý najlepší tím základnej časti tesne prehrali prvé tri stretnutia v semifinálovej sérii, no pred štvrtým nič nemenili.

"Stále sme sa povzbudzovali a vôbec sme nevešali hlavy, veď všetky zápasy boli vyrovnané. Sústredili sme sa na najbližšie striedanie a dali sme do toho všetko. Sme radi, že tentoraz sme my mali viac šťastia a zvíťazili sme o gól. Povzbudilo nás to. Bude to nesmierne ťažké, ale pokúsime sa udržať sa v sezóne čo najdlhšie," dodal Dej.

VIDEO: Rastislav Dej a jeho druhý gól

Jeden český titul už má

HC Vítkovice bude v utorňajšom piatom zápase série na domácom ľade odvracať druhý postupový mečbal Hradca Králové.

V pondelok pokračuje piatym duelom druhá semifinálová séria medzi víťazmi základnej časti z Pardubíc a obhajcami titulu z Třinca, stav je vyrovnaný 2:2.

Rastislav Dej odohral väčšinu kariéry v Česku, v najvyššej súťaži doposiaľ hrával za Karlove Vary, Hradec Králové a teraz už v šiestej sezóne za Vítkovice.

V základnej časti aktuálneho ročníka nazbieral 13 bodov (7+6) v 52 dueloch, celkovo absolvoval v dlhodobej fáze sezóny českej extraligy už 738 zápasov so ziskom 254 bodov (120+134).

V play-off nastúpil do 111 stretnutí a zaznamenal v nich 25 bodov (10+15). V roku 2009 získal titul s Karlovými Varmi a v roku 2017 vybojoval bronz s Hradcom Králové.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Dej dvoma gólmi rozhodol existenčný zápas: Je to skvelé, ale nezáležalo na tom, kto skóruje