Vancouver Canucks zverejnili meno nového kapitána. Každý je extrémne šťastný, tvrdia

Quinn Hughes.
Quinn Hughes. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|11. sep 2023 o 19:09

Posledným kapitánom klubu bol Bo Horvat.

VANCOUVER. Klub Vancouver Canucks v pondelok oficiálne oznámil, že jeho novým kapitánom bude Quinn Hughes. Stane sa 15. kapitánom v dejinách klubu a prvým obrancom-kapitánom od roku 1991.

Dvadsaťtriročný Američan zo slávneho bratského tria je súčasťou klubu od draftu 2018. Doteraz zaň odohral 283 stretnutí so ziskom 241 (26+215) bodov. Líderskú rolu si vyskúšal už vlani, bol asistentom kapitána.

Klub bol bez kapitána od minulosezónneho prestupu Bo Horvata do New Yorku Islanders.

"To, že som bol vymenovaný za kapitána Canucks, pre mňa veľa znamená. Keď som sem pred piatimi rokmi prišiel, vedel som, do čoho idem, keďže som vyrastal v Toronte: do bláznivého hokejového trhu a vášnivej fanúšikovskej základne. Je pre mňa potešením hrať za tento klub a byť kapitánom je niečo neskutočne výnimočné a niečo, čo som si nikdy nevedel predstaviť," povedal hrdý Hughes.

Rozhodnutie o kapitánovi učinilo vedenie organizácie a hráči s ním boli stotožnení.

"Všetci boli nielen nadšení a podporovali toto rozhodnutie, ale mali aj obrovskú radosť z Quinna. V našej šatni je veľmi obľúbený a rešpektovaný a vieme, že v nasledujúcich rokoch bude naďalej rásť a rozvíjať svoje vodcovské schopnosti," vyhlásil generálny manažér Patrik Allvin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver Canucks zverejnili meno nového kapitána. Každý je extrémne šťastný, tvrdia