Sezóna NHL sa začala. Toto je top 10 udalostí hokejového leta

Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár po drafte NHL 2022.

Sezóna NHL sa začala. Toto je top 10 udalostí hokejového leta

Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár po drafte NHL 2022. (Autor: TASR/AP)
Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár po drafte NHL 2022.
Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár po drafte NHL 2022. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Rusnák|8. okt 2022 o 07:00

Prečítajte si ďalší príklep Ondreja Rusnáka.

BRATISLAVA. Obdobie medzi sezónami je na konci už aj v Severnej Amerike. Poďme si pripomenúť desiatku najzaujímavejších udalosti, ktoré súviseli s NHL.

10. Gaudreau do Columbusu

Najväčšie eso tohtoročného trhu s voľnými hráčmi Johnny Gaudreau si vybral modrokabátnikov z Columbusu. Hráč s prezývkou Johnny Hockey podpísal s Columbusom kontrakt na sedem rokov v celkovej hodnote 68 250 000 dolárov.

Príklepy Ondreja Rusnáka

Ondrej Rusnák (32) je bývalý hokejový útočník. Bol členom slovenskej dvadsiatky, ktorá obsadila na MS 2009 štvrté miesto. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Ponúka rozhovory so zaujímavými ľuďmi, aj pohľad do zákulisia. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Klub zo štátu Ohio mal dlhé roky nálepku miesta, kam nemajú záujem prísť najväčšie hviezdy. Gaudreau bude patriť k prvému veľkému menu, ktoré príde v lete z trhu voľných hráčov do Columbusu za 22 rokov existencie klubu.

Šikovný útočník minulý rok zažil v drese Calgary Flames najlepšiu sezónu v kariére, keď zaknihoval 115 bodov v základnej časti a ďalších 14 bodov v play off. Sto a viac bodová sezóna sa od neho očakáva aj u nového zamestnávateľa.

9. Podpisy zmlúv mladých Slovákov

Okrem našich čerstvo draftovaných hráčov (Slafkovský, Nemec, Mešár, Sýkora), podpísali kontrakty s klubmi NHL aj ďalší hráči.

Miloš Kelemen má dvojcestný kontrakt s Arizonou Coyotes, Pavol Regenda (tiež s dvojcestným kontraktom) má po skvelých výkonoch v príprave veľmi blízko dostať sa do prvého tímu Anaheimu Ducks hneď od prvého zápasu v sezóne.

Predĺženie kontraktov chránených hráčov sa týkalo Mariána Studeniča v Dallase a Martina Pospíšila s Adamom Ružičkom v Calgary.

Škoda rozhodnutia Samuela Bučeka vrátiť sa späť do Európy. Buček podpísal v lete zmluvu s Coachella Valley Firebirds, farmou Seattle Kraken. Rozhodol sa nakoniec odísť do KHL, kde však nepochodil tak ako mal zaumienené.

Budúcnosť najlepšieho hráča Tipos extraligy z minulej sezóny je stále otvorená. Dvere do Severnej Ameriky si s najväčšou pravdepodobnosťou zavrel.

Zdá sa, že úpadok Slovákov v NHL sa zastavil a počet slovenských hráčov by mohol v najlepšej hokejovej lige sveta opäť stúpať.

8. Úpadok Chicaga Blackhawks

To, čo sa deje s Chicagom Blackhawks je aj na osobitý článok.

Začiatkom minulej dekády nebol lepší tím v NHL. Čierne jastraby vyhrali trikrát Stanleyho pohár a často sa hovorilo o modernej dynastii. Poslednými pamätníkmi úspechov v klube sú Jonathan Toews a Patrick Kane.

Nový manažment, ktorý po sexuálnom škandále nahradil ten starý, začal s výstavbou tímu. A z môjho pohľadu celkom nepochopiteľne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sezóna NHL sa začala. Toto je top 10 udalostí hokejového leta