Trenčín našiel náhradu za brankára. Posilní ho dlhoročná opora Spišiakov

Brankár Spišskej Novej Vsi Marcel Melicherčík v zápase proti Slovanu Bratislava.
Brankár Spišskej Novej Vsi Marcel Melicherčík v zápase proti Slovanu Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|4. jún 2024 o 20:25

Melicherčík pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži okrem Spišskej aj v dresoch Popradu, Banskej Bystrice a Košíc.

TRENČÍN. Slovenský hokejový brankár Marcel Melicherčík posilnil HK Dukla Trenčín. Vedenie účastníka Tipos extraligy o tom informovalo na sociálnych sieťach.

Tridsaťsedemročný Melicherčík pôsobil v uplynulých štyroch sezónach v drese Spišskej Novej Vsi.

Tímu najprv pomohol k návratu do najvyššej slovenskej súťaži a aj v predchádzajúcich dvoch ročníkoch bol dôležitetou súčasťou mužstva.

Aj vďaka nemu "Spišiaci" získali bronz a striebro. Melicherčík vytvorí v novom pôsobisku brankársku trojicu s Michalom Valentom a Dávidom Borákom.

"Vieme, že nás čaká dlhá a náročná sezóna, my potrebujeme tomu prispôsobiť hĺbku kádra, a to sa týka aj brankárskeho postu.

Cieľom je vyhrávať zápasy, a teda tlak na gólmanov bude veľký, kto bude vyhrávať, bude chytať. Máme tu troch kvalitných slovenských brankárov, momentálne nemáme definované kto je jednotka, dvojka, trojka.

Všetci dostanú v príprave rovnaký priestor a sezóna ukáže. Môžem však povedať, že všetci sú veľmi motivovaní a chcú Trenčínu pomôcť,“ uviedol tréner brankárov Peter Kosa.

Melicherčík pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži okrem Spišskej aj v dresoch Popradu, Banskej Bystrice a Košíc, s ktorými získal v sezóne 2014/2015 majstrovský titul.

V rokoch 2016-2018 hral za talianske Bolzano v medzinárodnej súťaži EBEL, v ročníku 2018/2019 si v dresoch Falkenu a Kasselu vyskúšal hokej v Nemecku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Trenčín našiel náhradu za brankára. Posilní ho dlhoročná opora Spišiakov