Geniálni brankári, svetové superhviezdy. Kto postúpi z nabitých súbojov do finále NHL?

Mike Smith zastavuje nájazd Darrena Helma.

Geniálni brankári, svetové superhviezdy. Kto postúpi z nabitých súbojov do finále NHL?

Mike Smith zastavuje nájazd Darrena Helma. (Autor: SITA/AP)
Mike Smith zastavuje nájazd Darrena Helma.
Mike Smith zastavuje nájazd Darrena Helma. (Autor: SITA/AP)

Redakcia blogu Oh my Hockey tipuje výsledky finále konferencií play off NHL.

NEW YORK. Play off NHL sa prehuplo do ďalšej fázy, v ktorej si zahrajú štyri najlepšie mužstvá prebiehajúcej sezóny. Do konferenčných finále postúpili Colorado Avalanche, Edmonton Oilers, Tampa Bay Lightning a New York Rangers.

Len jediná séria druhého kola sa skončila až v siedmom zápase. Najviac zápasov majú v nohách New York Rangers, ktorí odohrali už štrnásť zápasov.

Naopak, v najkratšom možnom čase postúpili Tampa Bay Lightning, ktorí Floridu zdolali až prekvapivo rýchlo. Nad rivalom a čerstvým držiteľom Prezidentovej trofeje vyhrali v štyroch dueloch.

Spomedzi Slovákov zostal v play off už len jeden zástupca. Erik Černák v drese Bolts bojuje o tretí Stanleyho pohár za sebou.

Redaktori blogu Oh my Hockey sa každoročne púšťajú do predpovedí jednotlivých sérií play off. V nasledujúcich riadkoch zanalyzujú každú z nich a pokúsia sa odhadnúť meno postupujúceho i výsledok, ktorým prejde do ďalšieho kola.

V druhom kole sa najviac darilo Samuelovi Gregovi, ktorý správne tipol troch správnych postupujúcich.

Tabuľka správnych tipov celkovo v play off (dokopy sa hralo 12 sérií):

Meno

Správne tipy na víťaza

Správne tipy na výsledok série

Samuel Grega

9

3

Šimon Čop

10

1

Daniel Vágner

7

1

Samuel Tirpák

6

1

Východná konferencia

New York Rangers - Tampa Bay Lightning

Repríza finále konferencie z roku 2015. Rangers majú čo Tampe Bay vracať. Pri poslednej účasti medzi najlepšou štvoricou narazili práve na "blesky" a prehrali 3:4 na zápasy.

V základnej časti proti sebe tieto tímy hrali trikrát. Lightning vo vzájomných dueloch získali len jeden bod za prehru po predĺžení. Rangers boli stopercentní a na góly v týchto zápasoch vyhrali 9:4.

Najproduktívnejším hráčom vo vzájomných súbojoch bol Mika Zibanejad. Útočník Rangers strelil štyri góly. Z tábora Tampy Bay sa bodovo najviac darilo Braydenovi Pointovi a Stevenovi Stamkosovi. Obaja si pripísali po góle a asistencii.

Šimon Čop: Tampa Bay vyhrá 4:2.

Ja viem, už by som nemal podceňovať New York Rangers. "Jazdci" v druhom kole neprekvapili len mňa, ale i ostatných členov redakcie, keďže sme očakávali postup Caroliny. Teraz nás čaká zaujímavý súboj Andreja Vasilevského a Igora Šesťorkina, aktuálne dvoch najlepších brankárov planéty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Geniálni brankári, svetové superhviezdy. Kto postúpi z nabitých súbojov do finále NHL?