Slovanu chýba všetko, nováčik musí branic a majster potrebuje servis (power ranking)

Momentka zo zápasu hokejovej Tipos extraligy Trenčín - Liptovský Mikuláš.
Momentka zo zápasu hokejovej Tipos extraligy Trenčín - Liptovský Mikuláš. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|26. sep 2023 o 08:30

Power ranking hokejovej Tipos extraligy.

Úvodné štyri kolá sezóny hokejovej Tipos extraligy ukázali, čo nás môže čakať. Je to výsledkový chaos alebo vyrovnanosť tímov? Tak či onak, skladať tradičný Power ranking a predikovať formu jednotlivých tímov, bude túto sezónu fuška.

Za názvom klubu sú zoradené posledné štyri výsledky daného tímu (V – výhra, Vpp – výhra po predĺžení, Ppp – prehra po predĺžení, P – prehra).

12. Humenné (P, P, P, P) = bez zmeny

Štyri zápasy, štyri prehry, nula bodov. Vzhľadom na kvalitu kádra a žreb úvodných kôl sa ťažký začiatok sezóny u nováčika očakával.

Sympatické je, že sa levom z Humenného darí prekonávať obrany aj brankárov súpera. Horšie je to však na ich strane. V bránkovisku vymenili už troch brankárov a aj tak dostáva takmer 6 gólov za zápas.

Mal ši branic!!! Výrok legendárneho „Zlobra“ zo Zámeny manželiek je receptom pre nováčika ako sa chytiť.

Čo je power ranking

V slovenskom preklade rebríček sily je v zámorí častý ukazovateľ aktuálnej sily tímov, ktorý zahŕňa postavenie v tabuľke, posledné výsledky, formu kľúčových hráčov a trendy, ktorým smerom sa jednotlivé tímy uberajú.

Rebríček z 15. septembra nájdete tu

Humenné, ak chce pravidelne bodovať, tak to bude skôr po výsledkoch 2:1, 3:2 a nie 6:4 a podobných gólových divočinách. Ak to pôjde v obrane takto aj ďalej, možno by na Zemplíne mali pouvažovať, aby Zlobra angažovali ako špecialistu na defenzívu. Lebo na sety sa hrá iný šport a než hokej. 

11. Slovan (P, P, V, P) ↓ 7 miest

Otázkou úvodu sezóny je, čo sa to deje so Slovanom?

Pomôžem si slovami kapitána belasých Michala Sersena, ktorý za 17 rokov, čo je v Slovane, „niečo takéto nezažil“. V hodnotení posledných výkonov tímu najviac zarezonovalo slovo hanba. A je namieste.

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka. Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Slovan získal jediné tri body u nováčika v Humennom. V ostatných zápasoch si po troch debakloch pripísal ohlušujúcu nulu. Slovan v týchto zápasoch poctivo trénoval nervy svojich fanúšikov, čo všetko vydržia. V jeho hre chýba všetko.

Divák to vidí a odpustí mnohé. Čo však neodpustí a zároveň je to najsmutnejšie poznanie aktuálneho Slovana, že z tímu nie je vidieť, ani cítiť nasrdenosť (hodí sa sem aj expresívnejšie slovo) z vysokých prehier.

Zvolen a Michalovce si robili v Bratislave, čo chceli, až natoľko, že bratislavský divák ich gólovým akciám tlieskal. Na Spiši bol Slovan na uterák už v polovici zápasu.

Belasých čaká v piatok zápas v Nitre a potom v nedeľu doma Trenčín. Podľa posledných informácii pri tíme skončil hlavný tréner Ján Pardavý.

Kto ho nahradí, ešte nevedno. Tlak sa však presunie na ďalších. V prípade neuspokojivých výsledkov a výkonov môže Pardavého osud postihnúť aj iných ľudí v klube.

10. Nitra (Vpp, P, P, P) ↓ 3 miesta

Nitra vstúpila do sezóny rozpačito.

Na svojom štadióne odohrali Corgoni tri zápasy zo štyroch a dokázali získať skromné dva body vďaka vyrovnávajúcemu gólu Bučeka v závere zápasu s Michalovcami a následnej výhre v predĺžení. Inak by si s Humenným podávali ruky na poslednom mieste tabuľky.

Nitra je najmladší tím súťaže s priemerným vekom 25 rokov a môže byť mužstvo, ktoré bude hrať na vlnách. Ak jej to nepôjde, tak to nepôjde dlhšie a zasa naopak. Nie nadarmo slovenské príslovie hlása, mladosť - pochabosť.

9. Trenčín (P, P, V, V) ↓ 1 miesto

Prvé dva zápasy Trenčania vyhrali a následne sa dočkali pochvaly od trénera Dömeho, že sa ukazuje charakter kabíny. Už si asi dá tréner vojakov v pozápasových hodnoteniach väčší pozor na jazyk. Na ďalšie dva zápasy sa dostavili hráči totiž len fyzicky.

Dve prehry o päť gólov vrátili Duklu na zem. Prehry s možnými súpermi o play off, Novými Zámkami aj Liptovským Mikulášom poodhalili slabinu vojakov. Menej mobilná obrana, ktorá sa dopúšťa viacerých faulov a následne nie je schopná ubrániť hru v oslabení. V prípade Trenčína môže byť každý zápas hop alebo trop.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovanu chýba všetko, nováčik musí branic a majster potrebuje servis (power ranking)