Môj dom, môj hrad. Rangers predĺžili sériu, pomohol aj dvojbodový brankár

Hráči New York Rangers sa tešia z gólu.
Hráči New York Rangers sa tešia z gólu. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|29. máj 2022 o 05:55

New York Rangers vyrovnali sériu proti Caroline Hurricanes.

NHL - play off - 2. kolo

NY Rangers - Carolina 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

Góly: 8. Motte, 10. Zibanejad (Fox, Šestorkin), 24. Chytil (Fox), 27. Chytil (Lafreniere, Šestorkin), 48. Panarin (Kreider, Strome) – 26. Skjei (Aho, Jarvis), 33. Trocheck (Nečas, Skjei)

Brankári: Šesťorkin 37/39 - Raanta 10/13, Kočetkov 10/12

/Stav série 3:3/

NEW YORK. Šiesty zápas série medzi New Yorkom Rangers a Carolinou Hurricanes ovládli hráči Rangers víťazstvom 5:2.

V bráne ich podržal skvelý Šesťorkin, ktorý zastavil 37 striel súpera a pomohla im aj 20-percentná strelecká úspešnosť. Ruský brankár si zároveň pripísal dve asistencie. Stal sa len tretím brankárom histórie NHL, ktorému sa to podarilo v play off.

Domáci vstúpili do zápasu lepšie, napriek 15 strelám súpera viedli po prvej tretine 2:0. Skórovali Motte a Zibanejad.

Ďalší úder pridal Chytil na začiatku druhej periódy, čím vyhnal Raantu z brány. Bol to impulz pre Carolinu, ktorá o minúta a pol znížila stav duelu.

O ďalšiu minútu a pol sa však znovu presadil Chytil nádherným bekhendom.

"Hurikánom" ešte ostávala polovica zápasu, ale zmohli sa len na jeden gól, strelil ho Trocheck.

Rangers v tretej tretine plnej presiloviek využili výhodu o dvoch hráčov a zásluhou Panarina uzavreli stav stretnutia na 5:2.

Sedem gólov je rekord v tejto sérii, v ktorej dominujú brankári. Doterajšie maximum bolo päť pri víťazstve Rangers v zápase číslo 4.

Napriek tomu, že hostia mali v každej tretine viac striel, stále platí, že v tejto sérii sa vyhráva iba doma. Pre Carolinu to dokonca platí počas priebehu celého play off. Všetky zápasy doma vyhrali a vonku naopak prehrali.

Ich bilancia doma je sedem víťazstiev bez prehry a vonku zase šesť prehier bez víťazstva. V prvom kole porazili Boston 4:3 na zápasy.

"Jazdci" naopak vyhrali už štvrtý zápas v tohtoročných vyraďovacích bojoch, v ktorom im hrozilo vypadnutie. Zároveň doma zvíťazili už šiestykrát za sebou.

Za stavu 3:3 sa séria vráti do Caroliny, kde o postupujúcom rozhodne zápas číslo 7, ktorý sa odohrá v noci z pondelka na utorok o 2:00.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Môj dom, môj hrad. Rangers predĺžili sériu, pomohol aj dvojbodový brankár