V príprave na MS v hokeji bez Ďalogu či Pospíšila, Pánik sa (možno) vráti

Richard Pánik na minulotýždňovom neoficiálnom zraze reprezentácie.
Richard Pánik na minulotýždňovom neoficiálnom zraze reprezentácie. (Autor: Sportnet)
Sportnet|10. apr 2023 o 18:05

Hokejová reprezentácia hrá tento týždeň vo Švajčiarsku.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia začala na Veľkonočný pondelok oficiálnu časť prípravy na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v máji v Rige a v Tampere.

Vyvrcholením tohto bloku prípravy budú dva zápasy proti Švajčiarom, 14. apríla vo Vispe a o deň neskôr v Porrentruy. 

Početná skupina hráčov korčuľovala na ľade Štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave už minulý týždeň. "Tie tréningy mali tempo, hráči nič nepodcenili a odmakali si to s nasadením," reagoval asistent trénera Craiga Ramsayho Peter Frühauf.

Čo sa týka potenciálnych príchodov zo zámoria, kde vrcholí základná časť v NHL i v nižšej súťaži AHL, odvetil: "Čakáme ako dopadnú výsledky výstupných testov, ale zatiaľ nebudem prezrádzať žiadne mená, lebo nemáme nikoho potvrdeného."

Podľa Frühaufa má realizačný tím v širšom hľadáčiku aj viacero mladých hráčov z Ameriky, ako sú Filip Mešár (ešte hrá play off kanadskej juniorky OHL), Samuel Honzek či Servác Petrovský (sezóna sa už pre nich skončila).

"Uvidíme, ako sa vyvinie situácia v play off v českej a slovenskej lige, ktorí hráči budú vo forme a zdraví a podľa toho sa rozhodneme, či v ďalšej fáze zavoláme aj mladíkov," dodal Frühauf.

Do prípravy sa zapojí tento týždeň aj útočník Komety Brno Andrej Kollár, jeho kluboví spoluhráči Kristián Pospíšil (hral na minuloročných MS aj na zimnej olympiáde) a Marek Ďaloga (hral v Pekingu) o MS nezabojujú.

"Tvoríme reprezentáciu na základe viacerých atribútov a momentálne nám tam Kiko (Pospíšil) nezapadá, ale to neznamená, že sa v budúcnosti na zraze neobjaví.

Čo sa týka Mareka Ďalogu, kontaktovali sme ho počas sezóny, keď nám to nevyšlo. Mali v Brne ťažkú sezónu a povedali sme si, že to skúsime tento rok bez neho, ale vieme aké má kvality a dúfam, že ho ešte uvidíme v reprezentácii," povedal Frühauf.

Minulý týždeň sa s reprezentáciou pripravoval aj útočník Richard Pánik, ktorý však do Švajčiarska nepocestuje. Pánik ešte nemá doriešenú otázku kontraktu, keďže je hráčom New York Islanders a v Lausanne bol na hosťovaní.

"Počkáme ako dopadne situácia s jeho zmluvou v NHL a keď to bude dobré, sme pripravení ho osloviť na ďalší blok prípravy na MS," dodal Frühauf.

Slovensko bude hrať na MS 2023 v základnej skupine v Rige, kde sa postupne stretne s Českom, Lotyšskom, Kanadou, Švajčiarskom, Kazachstanom, Slovinskom a Nórskom. 

Nominácia na úvodný blok prípravy na MS v hokeji

Brankári: Samuel HLAVAJ (HC Slovan Bratislava), Šimon LATKÓCZY (University of Nebraska), Matej TOMEK (HC Litvínov). 

Obrancovia: Michal BEŇO (Slovan), Daniel GACHULINEC (Slovan), František GAJDOŠ (HK Nitra), Martin GERNÁT (HC Lausanne), Andrej GOLIAN (Slovan), Michal IVAN (Bílí Tygři Liberec), Adam JÁNOŠÍK (BK Mladá Boleslav).

Útočníci: Jozef BALÁŽ (HK Nitra), Peter CEHLÁRIK (Leksand IF), Viliam ČACHO (HK Dukla Trenčín) Martin FAŠKO-RUDÁŠ (HC Bílí Tygři Liberec), Adrián HOLEŠINSKÝ (HC Plzeň), Marek HRIVÍK (Leksand IF), Andrej KOLLÁR (HC Kometa Brno), Andrej KUDRNA (HC Litvínov), Róbert LANTOŠI BK Mladá Boleslav, Mário LUNTER (BK Mladá Boleslav), Šimon PETRÁŠ (HK Dukla Trenčín), Matúš SUKEĽ (HC Litvínov), Samuel TAKÁČ (HC Slovan Bratislava, Alex TAMÁŠI (Banská Bystrica).

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»V príprave na MS v hokeji bez Ďalogu či Pospíšila, Pánik sa (možno) vráti