Potupná prehra Michaloviec, na domácom ľade inkasovali poltucet gólov

Fotka zo zápasu HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen.
Fotka zo zápasu HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|27. okt 2023 o 20:20

V každej tretine inkasovali dvakrát.

Tipos extraliga - 13. kolo

Michalovce - Zvolen 2:6 (1:2, 1:2, 0:2)

Góly: 16. Zabusovs (Michalčin, Bjalončík), 37. Zabusovs (Macejko) - 4. Hecl (Kubka, Mucha), 8. Csányi (Zuzin), 25. Hults (Mucha, Hecl), 34. Šiška (Kolenič, Hain), 47. Viedenský (Kašlík), 54. Šiška (Kolenič)

Rozhodovali: Jobbágy, T. Orolin - Šoltés, Ország, vylúčení: 8:6 na 2 min, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0.

Michalovce: Škorvánek – Acolatse, Pišoja, Macejko, Cibák, Michalčin, Mihalik, Bindulis – Daugaviňš, Suja, M. Valach – Zabusovs, Heard, Santos – Vašaš, Buc, Kabáč – Bjalončík, Solenský, Paločko

Zvolen: Kupsky – Hain, Sládok, C. Hults, Mudrák, Hults, Kubka, Rauhauser, Čulík – Kašlík, Langkow, R. Bondra - Mucha, M. Hults, Hecl - Marcinek, Viedenský, Zuzin - Csányi, Šiška, Kolenič

MICHALOVCE. Hokejisti Zvolena zvíťazili v piatkovom zápase 13. kola Tipos extraligy na ľade Michaloviec 6:2.

Dva góly v drese víťazov dal Juraj Šiška, o oba presné zásahy domácich sa postaral lotyšský útočník Patriks Zabusovs, ktorý sa do tímu vrátil na skúšku.

Zvolenčania si pripísali druhé víťazstvo za sebou a upevnili si druhú priečku v tabuľke. Michalovčania nedokázali nadviazať na predchádzajúce dve výhry.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen dnes (hokej, 13. kolo, Tipos extraliga, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
27.10.2023 o 18:00
13. kolo
Michalovce
2:6
(1:2, 1:2, 0:2)
58' minúta
Ukončený
Zvolen
Prehľad
Góly a asistencie: 16. Zabusovs (Michalčin, Bjalončík), 37. Zabusovs (Macejko) – 4. Hecl (Kubka, Mucha), 8. Csányi, 25. Hults (Mucha, Hecl), 34. Šiška (Kolenič), 47. Viedenský (Kašlík), 54. Šiška (Kolenič). Rozhodca: Jobbágy, Orolin – Bogdaň, Šoltés.
Prenos
Zvolen bol v Michalovciach veľmi efektívny a zápas ovládol výsledkom 6:2. Z pohľadu domácich je to trochu krutá prehra, keďže nepodali rozhodne zlý výkon, ale v koncovke za svojím súperom zaostali, takže v tabuľke sa neposunú vyššie zo siedmeho miesta. Naopak hostia po tomto víťazstve znížili stratu na prvé miesto už len na jeden bod, takže zaujímavý súboj na diaľku medzi Zvolenom a Spišskou Novou Vsou o post lídra bude pokračovať aj v nasledujúcom kole. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa znova nabudúce pri ďalších hokejových online prenosoch!
Koniec zápasu.
59:55
Tak ešte v závere šanca pre hostí prikrášliť výsledok v presilovke 5 na 3, ale domáci už ďalší gól zrejme nedopustia.
59:17
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Kabáč – 2 min., podrazenie.
57:47
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Solenský – 2 min., napadnutie.
57:17
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Valach – 5 min., hrubosť.
57:17
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Čulík – 5 min., hrubosť.
57:04
Ešte aspoň sympatická snaha domácich, ktorí aj za tohto stavu aspoň donútili Kupskeho prerušiť hru.
55:22
Stretnutie sa prakticky už len dohráva, domáci dá sa povedať rezignovali a vhadzovať sa bude v stredovom kruhu po tom, čo puk opustil hraciu plochu.
53:56
goalZvolen dal gól! Hostia sa ubránili v oslabení a Kolenič sa vydal do útoku popri pravom mantineli, nabral vysokú rýchlosť a ešte videl periferne na opačnej strane JURAJA ŠIŠKU, ktorý sa práve vrátil z trestnej lavice a teraz už len trafil puk do odkrytej brány domácich, pretože Glosár sa nestihol presunúť! Asistencia: Kolenič
51:39
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Šiška – 2 min., nedovolené bránenie.
49:25
Hostia dobre kombinovali v útočnom pásme a Kašlík sa rozhodol preveriť Glosára, ktorý bol pozorný.
48:15
Domáci hrajú opäť v oslabení a momentálne nemôžu ani pomýšľať na nejaké zdramatizovanie zápasu, ale hostia sa teraz dopustili zbytočného zakázaného uvoľnenia.
47:46
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Macejko – 2 min., sekanie.
46:28
goalZvolen dal gól! Hostia veľmi rýchlo využívajú ponúknutú šancu v tejto presilovke a približujú sa k trom bodom, keď Kašlík chcel preniesť hru z ľavej strany a MAREK VIEDENSKÝ bol na správnom mieste, na dvakrát dostal puk za chrbát Glosára! Asistencia: Kašlík
46:00
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Kabáč – 2 min., sekanie.
44:48
importantSkvelou prihrávkou uvoľnil Daugavinš do veľkej príležitosti Suju, ktorý sa rozhodol pre bekhendový blafák, ale Kupsky zachránil hostí od inkasovaného gólu ľavým betónom.
43:36
Až v tejto chvíli sa domáci dostali aspoň k strele Michalčina od modrej čiary, ale tento pokus bol ľahkou prácou pre Kupskeho, ktorý schoval puk do lapačky.
41:52
Hostia dlho kombinovali v útočnom pásme pri skrátenej početnej výhode, ale napokon z toho bola len strela, ktorú obetavo zablokoval Vašaš a pomohol Glosárovi.
40:45
Posledná tretina začala v hre štyroch proti štyrom a domáci mali problém s rozohrávkou, čo hostia využili na strelu od modrej čiary, ktorú však ukryl Glosár.
40:01
changeStriedanie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
z ihriska odchádza Škorvánek, prichádza Glosár.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina zápasu medzi Michalovcami a Zvolenom sa skončila rovnakým výsledkom, pretože aj túto čast hry hostia vyhrali výsledkom 2:1. Najprv hostí poslal do dvojgólového vedenia Hults, následne Zabusovs zlyhal v stopercentnej šanci a neskôr už hostia viedli rozdielom troch gólov po efektnom zakončení Šišku. Zabusovs však napravil svoje zlyhanie nádhernou individuálnou akciou a pridal svoj druhý gól v zápase, ktorý ešte domácim dáva akú takú nádej na body. Tretia tretina sa začne približne o 19:41.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:57
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Heard – 2 min., sekanie.
39:04
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Kubka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
37:49
Ešte stále dostatok času do konca druhej tretiny, pričom domáci naďalej pokračujú v ofenzívnej snahe, ale Sujove zakončenie z diaľky hosťujúca defenzíva nepustila na Kupskeho.
36:07
goalDukla Michalovce dala gól! Domáci však ani za tohto stavu neskladajú zbrane a platí to najmä o PATRIKOVI ZABUSOVSOVI, ktorý teraz predviedol fantastickú individuálnu akciu, keď sa kľučkou zbavil Čulíka a následne nechytateľne zavesil pod hornú žŕdku! Asistencia: Macejko
33:20
goalZvolen dal gól! Z ďalšej útočnej akcie hostia vyťažili nádherný gól, o ktorý sa postaral skvelým trikom pri zakončení JURAJ ŠIŠKA, keď si puk stiahol a nadvihol hokejkou medzi nohami, napokon si ho nešťastne zrazil do vlastnej brány obranca Cibák! Asistencia: Kolenič
32:53
Michalovce zamkli na dlhší čas hostí, lenže celá ich snaha skončila len prihrávkou rukou a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
31:10
Teraz však nedorozumenie na strane hostí pri rozohrávke, ktoré znamená zakázané uvoľnenie a možnosť pre domácich opäť hľadať cestu za kontaktným gólom.
30:02
Za nami polovica riadneho hracieho času, hostia prežili dôležité oslabenie a už opäť strávili dlhší čas v útočnom pásme, domáci napokon vyhodili puk len na striedačku.
26:16
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Šiška – 2 min., držanie hokejky.
25:30
importantTak to bola obrovská príležitosť, ktorú spálil Zabusovs, keď Kupskemu vypadlo nahodenie od modrej čiary a strelec zatiaľ jediného gólu domácich tentokrát prestrelil bránu hostí z pár metrov!
24:25
goalZvolen dal gól! Hostia pokračovali vo veľmi ofenzívnom vstupe do druhej tretiny, keď Hecl ešte nedokázal zužikovať Muchovu prihrávku, ale ten dokázal vymyslieť ešte lepšiu prihrávku na MITCHELLA HULTSA, ktorý sa ocitol úplne osamotený zoči voči Škorvánkovi a jeho zakončenie sa odrazilo do domácej brány od hornej tyčky! Asistencie: Mucha, Hecl
22:27
importantVeľmi dobrá útočná pasáž v podaní hostí, ktorí si vypracovali veľký tlak, ktorý vyvrcholil strelou Zuzina z nebezpečnej pozície, ale jeho pokus bol tečovaný a Škorvánek nemusel zashoavať.
21:18
Prvýk zákrok si v druhej tretine pripisuje domáci brankár Škorvánek, keď radšej prerušil hru a zbytočne neriskoval.
20:49
Domáca rozohrávka bola zblokovaná a puk skončil na striedačke hostí, takže vhadzovať sa bude v strednom pásme.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina zápasu medzi Michalovcami a Zvolenom priniesla svižný hokej a dočkali sme sa aj troch gólov. Hostia najprv otvorili skóre šťastným gólom Hecla, na ktorý nadviazal druhým presným zásahom Csányi aj vďaka nie príliš istému domácemu brankárovi Škorvánkovi, ale domácich predsa len do hry vrátil Zabusovs, a tak je vo zvyšku zápasu ešte všetko otvorené. Druhá tretina sa začne približne o 18:49.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
18:11
Kupsky sa rozhodne na nedostatok práce sťažovať nemusí, keďže v posledných chvíľach mu na konto naskakujú úspešné zákroky, ďalší po rýchlej strele po vhadzovaní od Bjalončíka.
15:27
goalDukla Michalovce dala gól! Domáci boli dlhšie usadení v útočnom pásme a za svoju aktivitu si zaslúžili kontaktný gól, keď PATRIKS ZABUSOVS prudko nastreľoval od modrej čiary a veľmi dobre clonil Kupskemu vo výhľade Bjalončík, takže strela skončila až v bráne hostí! Asistencie: Michalčin, Bjalončík
13:30
Najprv Valach obetavo zblokoval a Mucha vyrazil po návrate z trestnej lavice do protiútoku, pričom prinútil Škorvánka k ďalšiemu zákroku.
11:18
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Mucha – 2 min., sekanie.
10:46
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Acolatse – 2 min., napadnutie.
07:44
goalZvolen dal gól! Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale hostia vyťažili už druhý gól z veľmi jednoduchej akcie, keď sa KAROL CSÁNYI vybral dopredu úplne sám proti presile, lenže domáca obrana mu nechala dostatok priestoru aj na zakončenie, ktoré očividne zaskočilo Škorvánka a tento gól určite ide aj na vrub domáceho brankára! Bez asistencie
07:00
Na opačnej strane Solanský preveril Kupskeho strelou od pravého mantinelu.
06:26
Mudrákova tvrdá rana od modrej čiary, ale tentokrát ju domáci brankár ukryl vo svojej výstroji.
03:45
goalZvolen dal gól! Hostia idú do vedenia už v štvrtej minúte, keď sa puk odrazil na pravej strane od mantinelu k MAREKOVI HECLOVI, ktorému sa otvoril priestor a jeho prihrávka na spoluhráča bola zblokovaná domácim obrancom veľmi nešťastne, pretože následne ho už ten istý hráč dorazil do domácej brány a Škorvánek už nemal šancu zareagovať! Asistencia: Kubka, Mucha
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK DUKLA Ingema Michalovce: Glosár(Škorvánek) – Pišoja, Acolatse, Cibák, Macejko, Mihálik, Michalčin, Bindulis – Valach, Suja, Daugavinš – Santos, Heard, Zabusovs – Kabáč, Buc, Vašaš – Paločko, Solenský, Bjalončík
Tréner: P. Kúdelka

HKM Zvolen: Kupsky(Trenčan) – Sládok, Hain, C. Hults, Mudrák, Rauhauser, Kubka, Čulík – Bondra, Langkow, Kašlík – Hecl, M. Hults, Mucha – Zuzin, Viedenský, Marcinek – Kolenič, Šiška, Csányi
Tréner: P. Oremus

Rozhodca: Jobbágy, Orolin – Bogdaň, Šoltés.
Vitajte pri sledovaní 13. kola hokejovej Tipos Extraligy, v ktorom sa Zvolen predstaví v Michalovciach. Hostia sú v tabuľke na druhom mieste a na lídra Spišskú Novú Ves strácajú len dva body, preto dnes majú rozhodne o čo hrať a prípadným víťazstvom za tri body by sa možno aj mohli vrátiť do čela súťaže. Domáci sa nachádzajú na siedmom mieste, ale po dvoch víťazstvách nad Humenným a Slovanom sa výrazne priblížili hornej polovici tabuľky. Zvolen zvládol prvý vzájomný zápas v tejto sezóne v domácom prostredí celkom jednoznačne 4:1 a Michalovce mu tak majú, čo vracať.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Potupná prehra Michaloviec, na domácom ľade inkasovali poltucet gólov