Člen majstrovského tímu Nitry nebol spokojný so svojou minutážou a zamieril do Švédska

Zľava Tomáš Bokroš (Trenčín) a Oliver Fatul (Nitra) počas zápasu 1. kola Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra.
Zľava Tomáš Bokroš (Trenčín) a Oliver Fatul (Nitra) počas zápasu 1. kola Tipos extraligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra. (Autor: TASR)
TASR|22. okt 2024 o 15:58

V prebiehajúcej sezóne Tipos extraligy nastúpil do siedmich zápasov.

NITRA. Slovenský hokejový obranca Oliver Fatul zamieril z HK Nitra na limitovaný transfer do druhej najvyššej švédskej súťaže Allsvenskan.

Na severe Európy už odohral v rokoch 2016-2019 tri sezóny vo švédskych mládežníckych ligách, v ročníku 2019/2020 si vyskúšal aj juniorské ligy vo Fínsku.

Nitriansky klub informoval o zmene v kádri na oficiálnej webstránke.

Fatul prišiel pod Zobor počas sezóny 2022/2023. V jej drese odohral celkovo 49 zápasov a v uplynulom ročníku 2023/2024 bol člen majstrovského tímu.

V prebiehajúcej sezóne 2024/2025 nastúpil do siedmich zápasov, v ktorých získal dva kanadské body za asistencie, osem trestných minút a dva plusové body.

Podľa vyjadrenia klubu však nebol spokojný so svojou minutážou v zápasoch a rozhodol sa prijať ponuku zo Švédska.

Dvadsaťdvaročný obranca sa s vedením HK Nitra dohodol na prerušení spolupráce a keďže ide o limitovaný transfer, nie je vylúčené, že sa v budúcnosti vráti do nitrianskeho klubu.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švédsko»HockeyAllsvenskan»Člen majstrovského tímu Nitry nebol spokojný so svojou minutážou a zamieril do Švédska