Stávka na legendy. Do Detroitu sa vracia Nicklas Lidström

Na snímke Nicklas Lidström pózuje s prsteňom počas slávnostnej ceremónie v Sieni slávy zámorskej NHL v kanadskom Toronte
Na snímke Nicklas Lidström pózuje s prsteňom počas slávnostnej ceremónie v Sieni slávy zámorskej NHL v kanadskom Toronte (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. jan 2022 o 07:05

Bude úzko spolupracovať s generálnym manažérom Steveom Yzermanom.

DETROIT. Kedysi spolu hviezdili na ľade, teraz sa pokúsia vrátiť do Detroitu zlaté časy ako funkcionári. Steve Yzerman si za svojho spolupracovníka vybral Nicklasa Lidströma.

Niekdajší švédsky bek bude v Detroite Red Wings zastávať pozíciu viceprezidenta pre hokejové operácie.

Päťdesiatjedenročný legendárny obranca pracoval pre klub v minulosti ako skaut. S riadením organizácie však veľa skúseností nemá, pôjde o jeho prvú podobnú úlohu.

Na tíme budovanom Yzermanom je vidno progres a Lidström môže pomôcť napríklad mladým zadákom Moritzovi Seiderovi či Simonovi Edvinssonovi, ktorí majú veľký potenciál.

Švéd je jedným z najlepších obrancov v histórii hokeja. V NHL odohral 1564 zápasov so ziskom 1142 (264+878) bodov. Vyhral sedem Norrisových trofejí pre najlepšieho obrancu sezońy a štyri Stanley Cupy. V zbierke má i Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off. Je členom Triple Gold Clubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Stávka na legendy. Do Detroitu sa vracia Nicklas Lidström