Opäť zmení dres? Islanders umiestnili Pánika na waiver listinu

Richard Pánik v drese New Yorku Islanders.
Richard Pánik v drese New Yorku Islanders. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. okt 2021 o 22:06

Kluby NHL majú 24 hodín na získanie slovenského útočníka.

NEW YORK. Slovenský hokejista Richard Pánik figuruje na waiver listine. V závere prípravného kempu ho na ňu zapísal jeho klub New York Islanders.

"Ostrovania" ponúkajú 30-ročného útočníka ostatným profiligovým tímom, ktorí si ho môžu stiahnuť z listiny v lehote 24 hodín.

V prípade, že po ňom nikto nesiahne, majú Islanders dve voľby. Buď Pánika pošlú do farmárskeho tímu Bridgeport Sound Tigers, kde odštartuje nový súťažný ročník alebo si ho ponechajú v kádri.

Do AHL by ho potom mohli poslať už bez nutnosti zaradiť hráča na waiver.

Platia mu len polovicu platu

Islanders získali Pánika 17. júla z Detroitu v rámci výmeny za skúseného obrancu Nicka Leddyho. Red Wings si na základe dohody oboch tímov ponechali časť jeho 2,75-miliónového platu.

Klub z New Yorku vypláca slovenskému krídelníkovi ročne iba polovicu - 1,375 milióna dolárov. Pánikova zmluva, ktorú podpísal ešte ako hráč Washingtonu, vyprší až po sezóne 2022/2023.

Islanders majú po podpisoch veteránov Zdena Cháru a Zacha Pariseho príliš veľa hráčov s jednocestnými zmluvami, navyše sa priblížil k platovému stropu a potrebuje si uvoľniť priestor v rozpočte.

Okrem Pánika zapísali na waiver aj obrancu Thomasa Hickeyho.

Dobrá správa pre Fehérváryho

Pánik pôsobil v minulosti v NHL aj v Tampe Bay, Toronte, Chicagu a Arizone.

Do Detroitu prišiel na konci základnej časti minulej sezóny z Washingtonu spolu s českým útočníkom Jakubom Vránom. Za Red Wings odohral dvanásť zápasov, v ktorých si pripísal štyri body za gól a tri asistencie.

Na waiveri sa ocitol v sobotu aj český obranca Michal Kempný, ktorého tam poslal Washington. Tým sa zvýšila šanca, že v prvom tíme zostane Martin Fehérváry.

V mužstve Capitals zostáva v závere kempu sedem obrancov, medzi nimi aj slovenský reprezentant, ktorý zatiaľ odohral v NHL šesť duelov. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Opäť zmení dres? Islanders umiestnili Pánika na waiver listinu