Musí si hľadať nový klub. Studenič nedostal ponuku a je voľný hráč

Marián Studenič v drese Dallasu Stars.
Marián Studenič v drese Dallasu Stars. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|30. jún 2023 o 19:40 (aktualizované 1. júl 2023 o 00:00)

V predošlej sezóne odohral v NHL len tri zápasy.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Marián Studenič nebude vo svojej kariére pokračovať v klube NHL Dallas Stars.

Od tejto organizácie totiž nedostal kvalifikovanú ponuku, a tak sa od 1. júla stal neobmedzeným voľným hráčom.

Studeničovi vypršala k 30. júnu ročná dvojcestná zmluva, ktorá mu garantovala základný plat 750.000 dolárov a v AHL 100.000 dolárov.

V ostatnej sezóne odohral v NHL len tri zápasy a väčšinu času strávil v tíme Texas Stars v AHL, kde v 67 zápasoch mal bilanciu 21 gólov a 27 asistencií.

Napriek tomu, že v najlepšej hokejovej lige sveta nedostal veľa šancí, sa rodák zo Skalice vyjadril, že bol s predošlou sezónou spokojný.

"Zo začiatku som nebol veľmi rád, že som skončil na farme. Prehodnotil som si to však. V tíme Texas Stars som mal veľa priestoru na ľade.

Chcel som to využiť na zlepšenie. Mal som super sezónu, ktorá mi dala najviac zo všetkých, ktoré som kedy hral. Veľmi mi to pomohlo aj psychicky. Vyhral som sa," povedal v rozhovore pre Sportnet.

Vtedy ešte nevedel, ako sa jeho pôsobenie v Dallase vyvinie.

Čakal, ako sa organizácia rozhodne, keďže mala na neho práva. Napokon neuspel s Dawsonom Barteauxom, Oskarim Laaksonenom a Adamom Scheelom.

Studenič doposiaľ odohral, vrátane play-off, v NHL 48 zápasov s bilanciou tri góly a tri asistencie. Práve v zámorí by rád pokračoval. 

"Je to priorita. Môj sen je, aby som sa ráno zobudil a bol hráčom NHL každý deň. Chcel by som sa uchytiť a mať v tíme stabilné miesto," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Musí si hľadať nový klub. Studenič nedostal ponuku a je voľný hráč