Skauti z NHL vydali rebríček nádejí. Dvaja Slováci s dobrou šancou na prvé kolo

Dalibor Dvorský.
Dalibor Dvorský. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. okt 2022 o 07:07

V rebríčku NHL sa nečakane nízko umiestnil Alex Čiernik.

BRATISLAVA. Skauti z NHL Central Scouting vydali v utorok jesenný rebríček pred draftom do NHL, ktorý sa uskutoční v lete budúceho roka.

Do zoznamu "hráčov na sledovanie" sa dostali štrnásti Slováci. Hokejisti boli rozdelení do kategórií A, B a C. A indikuje dobrú šancu na prvé kolo draftu, B na druhé a tretie, C na štvrté, piate a šieste.

Nie je prekvapením, že sa najlepšie umiestnil Dalibor Dvorský, pri ktorom je reálny výber v prvej päťke či desiatke draftu. V článku o ňom píšu: "V AIK má na konte päť bodov (tri góly a dve asistencie), dva presilovkové góly a 13 striel na bránku, pričom v šiestich zápasoch trávil na ľade v priemere 13:34 min. Sedemnásťročný mladík zaznamenal v štyroch zápasoch za Slovensko na juniorských majstrovstvách sveta v roku 2022 dva body (jeden gól, jedna asistencia)."

Do najlepšej kategórie sa prebojoval aj Samuel Honzek. Útočníkovi hrajúcemu za Vancouver Giants v juniorskej WHL sa od príchodu do zámoria veľmi darí, zbiera viac ako bod na zápas.

Hodnotenie B dostali útočník Nových Zámkov Martin Mišiak, útočník Nitry Ondrej Molnár a obranca Sioux Falls (USHL) Maxim Štrbák.

Prekvapivo nízko sa umiestnil Alex Čiernik. Vo viacerých skautských rebríčkoch je hodnotený ako talent do prvého kola draftu, no skauti z NHL mu pridelili až hodnotenie C.

Spolu s ním ho dostali obranca Zvolena Samuel Barcík, útočníci Modrých krídel František Dej a Roman Kukumberg, útočník Chicaga (USHL) Leo Eperješi, brankár Chippewa (NAHL) Adam Gajan, brankár Des Moines (USHL) Ján Korec, útočník Nitry Juraj Pekarčík a brankár reprezentačného výberu do 18 rokov Samuel Urban.

Dvoch hráčov s dobrou šancou na prvé kolo majú aj Česi. Ide o ich najväčší prísľub, forvarda Eduarda Šalého (Kometa Brno), a brankára Michaela Hrabala (Omaha, USHL).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Skauti z NHL vydali rebríček nádejí. Dvaja Slováci s dobrou šancou na prvé kolo