VIDEO: Lopušanová excelovala, v USA si zo súperiek spravila kužele

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: Tumbász Hédi)
Miroslav Kováčik|29. aug 2023 o 09:40

V prípravnom zápase strelila štyri góly.

BRATISLAVA. Talentovaná slovenská hokejistka Nela Lopušanová predviedla ďalší skvelý výkon, ktorým upriamila pozornosť odborníkov a médií.

Iba pred pár dňami odletela do USA a v prvom prípravnom zápase vo farbách strednej školy Bishop Kearney sa zaskvela štyrmi gólmi a asistenciou.

Niektoré z jej presných zásahov obleteli internet.

V dvoch prípadoch si z hráčok súpera doslova urobila kužele, predviedla šikovný slalom a strelou švihom prekonala bezmocnú brankárku.

"Toto je príliš dobré. Nela Lopušanová tancuje vlastným štýlom a skóruje," píše twitterový účet Hockey News Hub po góle Slovenky, ktorá sa po vhadzovaní dostala k puku s ľahkosťou obišla súperku a strelila gól.

Hoci má Lopušanová iba 15 rokov, už neraz ukázala svoje majstrovstvo.

Na vlaňajších MS hráčok do 18 rokov získala viacero individuálnych ocenení vrátane najprestížnejšieho pre najužitočnejšiu hráčku turnaja.

Zaskvela sa aj tzv. "Michiganom" v zápase proti Švédsku.

Okrem toho získala Cenu Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého športovca Európy v zimných športoch za rok 2023 a Medzinárodná hokejová federácia ju označila za tretiu najlepšiu hokejistku na svete.

Fantastické výkony nedávno predviedla aj v Prahe, kde sa tesne pred odchodom do zámoria predstavila na turnaji World Selects International do 18 rokov.

V siedmich zápasoch nazbierala 19 kanadských bodov za 15 gólov a štyri asistencie a jeden z jej gólov zaradila americká televízia ESPN do svojej každodennej rubriky Top 10 plays, kde sa umiestnila na 2. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»VIDEO: Lopušanová excelovala, v USA si zo súperiek spravila kužele