MacKinnon je najdrahší hráč v histórii NHL. V NBA by nebol ani v stovke

Nathan MacKinnon.

MacKinnon je najdrahší hráč v histórii NHL. V NBA by nebol ani v stovke

Nathan MacKinnon. (Autor: TASR/AP)
Nathan MacKinnon.
Nathan MacKinnon. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop, Martin Kozinka|22. sep 2022 o 17:10

Útočník Colorada si zarobí dokopy vyše sto miliónov.

DENVER. Dvadsiaty september 2022 bol pre hokejových fanúšikov perným dňom. Športové weby sa plnili informáciami a významných noviniek bolo viac, ako niekedy za celý týždeň.

Kariéru v ten deň ukončil Zdeno Chára. Slovenská legenda povedala NHL zbohom po 25 rokoch. S hokejom sa rozlúčil aj obranca P. K. Subban, niekdajší víťaz Norris Trophy.

Na Slovensku sa hokejoví fanúšikovia radovali z toho, že pozvánky do prípravných kempov klubov z najlepšej ligy sveta nedostali len Slafkovský, Nemec a Mešár, ale aj Adam Sýkora či Servác Petrovský.

No a o rozruch sa nepochybne postarali aj Colorado Avalanche. Predstavili novú zmluvu pre svoju veľkú hviezdu, Nathana MacKinnona.

Zbúrala doterajší rekord NHL.

Rozprávkové bonusy

Nathan MacKinnon sa s Coloradom Avalanche dohodol na osemročnej spolupráci. Nová zmluva začne platiť v sezóne 2023/24 a skončí sa po sezóne 2030/31.

Dokopy mu vynesie 100,8 mil. dolárov. Za jeden rok to je v priemere 12,6 mil. dolárov. Práve touto čiastkou o sto tisíc prekonal Connora McDavida, dodnes najlepšie plateného hráča.

Plat pritom tvorí len malú čiastku z tejto sumy.

Najviac si MacKinnon zarobí v prvej a druhej sezóne. 15 725 000 dostane ako podpisový bonus, 775-tisíc ako plat. V každom z týchto úvodných rokov teda zinkasuje až 16,5 mil. dolárov.

Jeho plat sa bude časom znižovať. V sezóne 2025/26 dostane 16,05 mil. dolárov, čo činí súčet platu (800 tisíc dolárov) a podpisového bonusu (15 250 000 dolárov).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»MacKinnon je najdrahší hráč v histórii NHL. V NBA by nebol ani v stovke