MacKinnon vyhral najprestížnejšiu trofej. Získal ju po prvý raz v kariére

Nathan MacKinnon vyhral za sezónu 2023/24 Hart Memorial Trophy a Ted Lindsay Award.
Nathan MacKinnon vyhral za sezónu 2023/24 Hart Memorial Trophy a Ted Lindsay Award. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|28. jún 2024 o 06:23

Z udeľovania cien si odniesol dve ocenenia.

LAS VEGAS. Útočník Colorada Avalanche Nathan MacKinnon zažil noc, v ktorej ho ovenčili trofejami. Z udeľovania cien si odniesol rovno dve.

Po prvý raz v kariére presvedčil hlasujúcich o tom, že bol najužitočnejším hráčom súťaže a získal Hart Trophy. Pri štvrtej nominácii zaňho hlasovalo 137 porotcov, jeho najbližším prenasledovateľom bol Nikita Kučerov.

Odniesol si aj trofej Teda Lindsayho pre najlepšieho hráča podľa hlasovania členov hráčskej asociácie NHLPA. Aj tú získal po prvýkrát.

Center Avalanche nazbieral v základnej časti 140 bodov (51+89) v 82 dueloch a o štyri body zaostal za najproduktívnejším Nikitom Kučerovom z Tampy Bay Lightning. Druhýkrát za sebou prekonal v základnej časti hranicu sto bodov, vlani sa dostal na 111 (42+69).

Mal najviac striel na bránku zo všetkých hráčov NHL (405) a na začiatku sezóny predviedol druhú najdlhšiu sériu domácich zápasov s aspoň jedným bodom v dejinách NHL, keď sa mu to podarilo v 35 dueloch v rade.

Kanaďan je tretí víťaz Hartovej trofeje z Colorada, pred ním sa z tohto ocenenia tešili klubové legendy Joe Sakic (2000/01) a Peter Forsberg (2002/03).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»MacKinnon vyhral najprestížnejšiu trofej. Získal ju po prvý raz v kariére