Dlhá zmluva za výhodné peniaze. Obranca Kings podpísal do roku 2031

Mikey Anderson.
Mikey Anderson. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|16. feb 2023 o 08:25

Patrí k najzodpovednejším obrancom v lige.

LOS ANGELES. Mikey Anderson a klub Los Angeles Kings sa dohodli na predĺžení kontraktu o osem rokov. Organizácia o tom informovala v stredu.

Anderson si medzi rokmi 2023-2031 zarobí dokopy 31 miliónov dolárov. Ročne dostane v priemere 4,125 mil. dolárov. V prvom roku si zarobí dva milióny ako podpisový bonus.

V zmluve má zahrnutú aj klauzulu o nevymeniteľnosti. Od sezóny 2026/27 si bude môcť určiť desať klubov, kam nemôže byť vymenený.

"Tešíme sa, že sme podpísali dlhodobý kontrakt s hráčom kalibru Mikeyho Andersona. Mikey sa vypracoval nielen na zodpovedného "shut-down" hráča na ľade, ale aj na rešpektovanú osobnosť v kabíne, o ktorej predpokladáme, že bude naďalej rásť do nášho vodcovského jadra," vyhlásil generálny manažér Rob Blake.

Anderson je nenápadný, no vynikajúci defenzívny bek. Dvadsaťtriročný Američan sa za ostatné tri roky vypracoval na dôležitú súčasť tímu "kráľov".

V sezóne 2022/23 odohral 55 duelov a s trinástimi bodmi za dva góly a jedenásť asistencií už zvládol prekonať svoje osobné maximum.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dlhá zmluva za výhodné peniaze. Obranca Kings podpísal do roku 2031