Do Michaloviec prichádza hráč z KHL. Zámorskú posilu podpísala aj Nitra

Radosť hráčov HK Dukla Ingema Michalovce.
Radosť hráčov HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR)
TASR|20. jún 2024 o 22:04 (aktualizované 20. jún 2024 o 22:48)

V Žiline bude pôsobiť Miroslav Mucha.

MICHALOVCE, NITRA, ŽILINA. Do kádra hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce pribudol 26-ročný kanadský útočník Cliff Pu.

Bude to pre neho prvé pôsobisko v slovenskej extralige, uplynulé tri sezóny odohral v KHL. Michalovský klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej webstránke.

Cliff Pu má za sebou aj draft NHL, v ktorom si ho v roku 2016 zo 69. miesta vybral klub Buffalo Sabres. Do najprestížnejšej súťaže sa však nedostal.

Počas uplynulých troch sezón odohral v KHL celkovo 109 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 16 gólov a 25 asistencií. Predtým pôsobil v nižších zámorských ligách.

"Cliff prichádza na pozíciu centra. Ide o zodpovedného hráča v obrannom pásme, ktorý je využiteľný aj na oslabenia a dokáže byť produktívny. Jeho silné stránky sú dobré korčuľovanie a kreativita.

Na Cliffa sme dostali dobré referencie a prajeme mu, aby naplno využil svoj talent, ktorý v sebe nepochybne má. Veríme, že v Dukle zažije úspešnú sezónu," uviedol športový manažér michalovského klubu Marek Mašlonka.

Auk do Nitry

Americký hokejista Mark Auk si prvýkrát v kariére vyskúša najvyššiu slovenskú súťaž po tom, čo sa dohodol na zmluve s jej úradujúcim majstrom HK Nitra.

Do extraligy prišiel po dvoch sezónach v nórskom klube Valerenga, v ktorých sa prezentoval ako ofenzívny obranca. Nitriansky klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej webstránke.

Auk odohral v uplynulej sezóne 11 zápasov v najvyššej nórskej súťaži, v ktorých nazbieral 13 kanadských bodov (1+12).

V 17 dueloch play-off mal bilanciu 2 góly a 3 asistencie a svojmu tímu pomohol k zisku strieborných medailí.

Pred pôsobením v Nórsku si vyskúšal najvyššie súťaže v Dánsku i Fínsku, za sebou má aj rovnú stovku štartov v zámorskej súťaži ECHL i päť zápasov v AHL.

Žilinu posilní Mucha

Člen širšieho kádra slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Mucha podpísal zmluvu s klubom Vlci Žilina.

Pre 26-ročného krídelníka pôjde o druhé pôsobisko v Tipos extralige, v uplynulom ročníku 2023/2024 hral za HKM Zvolen. Žilinský klub informoval o novej akvizícii na sociálnych sieťach.

Muchova doterajšia kariéra sa odvíjala najmä v zámorskej univerzitnej súťaži NCCA. Vo farbách Lake Superior State University v nej odohral celkovo 142 zápasov, v ktorých nazbieral 74 kanadských bodov (25+49).

Pred sezónou 2023/2024 sa dohodol na zmluve s Libercom, za ktorý napokon odohral v českej extralige iba šesť zápasov bez bodového zisku.

Počas sezóny hosťoval vo Zvolene, za ktorý nastúpil do 30 duelov s bilanciou 4 góly a 14 asistencií. Vyskúšal si aj druhú najvyššiu českú súťaž vo farbách SC Kolín.

Rodáka z neďalekej Bytče zlákal do Žiliny prístup vedenia klubu. "Oslovila ma vízia členov vedenia klubu a ich profesionálny prístup, ktorý úspešný tím potrebuje. Rolu zohrala aj skvelá atmosféra, ktorú som videl počas finálovej série Slovenskej hokejovej ligy.

Od môjho pôsobenia očakávam tvrdo pracujúci tím, ktorý sa bude usilovať dostať Žilinu na vrcholné priečky, na ktoré klub ako Vlci Žilina patrí," poznamenal Mucha.

Nové Zámky posilní Chatrnúch

Slovenský hokejista Michal Chatrnúch podpísal zmluvu s extraligovým klubom HC Nové Zámky.

V jeho farbách sa objavil už v uplynulých dvoch sezónach počas krátkeho hosťovania, resp. striedavých štartov z Dubnice.

Novozámocký klub informoval o podpise zmluvy s 24-ročným obrancom na sociálnych sieťach.

Slovenskú extraligu si Chatrnúch vyskúšal už aj v dresoch Trenčína a Spišskej Novej Vsi, pričom zatiaľ v nej odohral celkovo 27 zápasov bez zápisu do kanadského bodovania.

Doterajšiu kariéru strávil najmä v Slovenskej hokejovej lige, v ktorej obliekal dresy Dubnice i Žiliny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Do Michaloviec prichádza hráč z KHL. Zámorskú posilu podpísala aj Nitra