Nitra sa musí zaobísť bez stabilného člena obrany, disciplinárna komisia mu dala dištanc

Marko Stacha (vpredu).
Marko Stacha (vpredu). (Autor: TASR)
TASR|13. okt 2024 o 15:45

Mladý obranca bol potrestaný za faul kolenom v zápase proti Slovanu Bratislava.

NITRA. Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) pozastavila činnosť Markovi Stachovi.

Dvadsaťdvaročný obranca HK Nitra sa dopustil v piatkovom zápase 9. kola Tipos extraligy faulu kolenom v súboji s HC Slovan Bratislava a dostal dištanc na jeden duel.

Senát profesionálneho hokeja (SPH DK SZĽH) po preštudovaní záznamu zo stretnutia a zápisu o stretnutí SPH uznal, že Stacha v čase 42:33 bezohľadne ohrozil protihráča tým, že nastavil svoje koleno tak, aby vyvolal kontakt s protihráčom.

Úradujúcemu majstrovi bude chýbať stabilný člen defenzívy v nedeľňajšom zápase na ľade Michaloviec. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk

SPH zároveň podmienečne odložil zvyšok trestu (jeden zápas) útočníkovi Villemu Leskinenovi z HK Dukla Trenčín, ktorý mal pôvodne absentovať dva duely.

Fínskemu legionárovi stanovil skúšobnú dobu v trvaní troch mesiacov.

Naopak, SPH nevyhovel žiadosti o podmienečné odloženie trestu pre Michaela Vandasa zo Spišskej Novej Vsi.

Tridsaťtriročný útočník inkasoval dvojzápasovú stopku a finančnú pokutu vo výške 200 eur za prehrešok v utorkovom dueli proti Novým Zámkom, keď počas prerušenej hry odsotil rukou čiarového rozhodcu a zapríčinil tým jeho pád.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nitra sa musí zaobísť bez stabilného člena obrany, disciplinárna komisia mu dala dištanc