Washington mal záujem o Fleuryho. Nebolo by to správne, vraví brankár

Marc-André Fleury a kapitán Minnesoty Wild Jared Spurgeon.
Marc-André Fleury a kapitán Minnesoty Wild Jared Spurgeon. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|29. mar 2022 o 11:39

Veľký rival Pittsburghu Penguins nemal šancu získať Fleuryho.

ST. PAUL - Marc-André Fleury bol pred uzávierkou prestupov v sezóne 2021/22 žiadaným brankárom. Z Chicaga ho získali Minnesota Wild.

Dlho sa však vravelo aj o záujme Washingtonu Capitals. Brankárska situácia v klube nie je ružová a vyriešiť ju mohol práve veterán z tímu Blackhawks.

Capitals však narazili na neprekonateľnú prekážku. Fleury mal od klubu sľub, že ho nevymení nikam, kam by si neželal ísť.

Washington tak nemal šancu.

O Washingtone hovorí málo

So špekuláciou, že by Fleury mohol skončiť vo Washingtone, prišiel popredný insider kanadskej televíznej stanice Sportsnet Elliotte Friedman.

Záujem Capitals pritom nebol iba povrchný a informatívny. Vedenie klubu z hlavného mesta malo seriózny interes.

Ich telefonáty ale netrvali dlho. Hawks im pri prvej možnej príležitosti dali najavo, že Washington nie je jeho vysnívanou destináciou.

Fleury sa napokon sťahoval do Minnesoty. Zavážili šance tímu na Stanleyho pohár i skutočnosť, že s generálnym manažérom Billom Guerinom vyhral tri Stanley Cupy. Pri jednom bol Guerin dokonca jeho spoluhráčom, pri dvoch ďalších pôsobil v štruktúrach Pittsburghu Penguins.

Marc-André Fleury v drese Minnesoty Wild.
Marc-André Fleury v drese Minnesoty Wild. (Autor: Twitter / Minnesota Wild)

Kanadský brankár sa netají tým, že sa s Pittsburghom rozlúčil v dobrom. Špeciálne miesto v jeho srdci majú tamojší fanúšikovia, čo platí obojstranne.

Jeho posledný zápas za "tučniakov" sa uskutočnil v sezóne 2016/17, teda pred expanzným draftom, počas ktorého si ho za svoju jednotku vyvolili Vegas Golden Knights.

Jeho kapitánom v Pennsylvánii bol Sidney Crosby a špeciálne počas jeho éry sú dlhodobé vzťahy medzi Pittsburghom a Washingtonom v rovine rivality. Preto si tridsaťsedemročný brankár nevedel predstaviť seba v drese Caps.

"Nezdalo sa mi to správne," povedal jednoznačne a stručne. Washington však zhadzuje nerád - radšej sa pri odpovediach sústredí na dôvody, prečo si vybral Minnesotu.

Rolu v rozhodovaní hrala i jeho rodina. "Je to pre nás dobrý výber. Oni totiž zostávajú v Chicagu, čo nie je až tak ďaleko," vysvetlil.

Priskoro na hodnotenia

Od uzávierky uplynul už viac ako týždeň. Na zhodnotenie výkonov Marca-André Fleuryho je však stále priskoro.

Odkedy je v Minnesote, Wild hrali štyri zápasy. Už v deň výmeny, teda tesne po jej uskutočnení, sedel na striedačke "divochov" ako náhradný brankár.

Z tých štyroch stretnutí však odchytal jediné. Debutoval proti Columbusu Blue Jackets, vychytal výhru 3:2 a zaznamenal 23 úspešných zákrokov.

"Bol som nervózny, chcel som sa uviesť v dobrom svetle," priznal. "Som šťastný, že sa nám podarilo zvíťaziť. Len to som v prvom zápase chcel."

Ako často budú Wild striedať Fleuryho a Talbota nie je známe. Mohol by si zachytať v dvoch špeciálnych zápasoch. Minnesota hrá 31. marca proti Pittsburghu a 3. apríla na ľade Washingtonu.

Navonok je zatiaľ všetko ružové. Fleury nonstop ukazuje dobrú náladu, zvyšok klubu sa raduje z posily.

"Už len jeho súťaživosť je fenomenálna. Je agresívny. Chce vyhrávať," vraví kouč Dean Evason.

Prítomnosť Fleuryho si užívajú aj fanúšikovia. Jeho prezývka Flower je známa celému hokejovému svetu. Znamená kvet a odkazuje na preklad jeho priezviska z francúzštiny.

Práve kyticu kvetov dostal Marc-André ako darček po víťaznom zápase.

Reagoval s humorom a nezameniteľným úsmevom: "Takéto niečo sa mi ešte asi nestalo. Cítil som sa ako krasokorčuliar."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington mal záujem o Fleuryho. Nebolo by to správne, vraví brankár