Banská Bystrica získala skúseného obrancu. Vyskúšal si aj KHL v drese Slovana

Lukáš Kozák (v zelenom) v súboji so Samuelom Bučekom.
Lukáš Kozák (v zelenom) v súboji so Samuelom Bučekom. (Autor: TASR)
TASR|30. máj 2024 o 14:23

Slovenský obranca odohral viac ako 500 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži.

BANSKÁ BYSTRICA. Slovenský hokejista Lukáš Kozák sa dohodol na dvojročnej zmluve s klubom HC MONACObet Banská Bystrica.

Tridsaťdvaročný obranca pôsobil v uplynulých dva a pol rokoch v Nových Zámkoch. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Kozák odohral viac ako 500 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži. Okrem Nových Zámkov si zahral aj za Poprad, Žilinu, Trenčín, Martin, Skalicu a bol aj pevnou súčasťou bratislavského Slovana počas jeho pôsobenia v KHL.

Pôsobil aj v chorvátskom Medveščaku Záhreb a aj v českej extralige, kde si obliekal dresy Komety Brno a Karlových Varov.

Za Slovensko nastúpil v 32 dueloch a bol aj súčasťou výberov do 18 a do 20 rokov.

"Myslím si, že Lukáša netreba fanúšikom špeciálne predstavovať. Je to skúsený slovenský obranca, ktorý má skúsenosti ako z KHL, tak aj z českej extraligy.

Je motivovaný, spoľahlivý a stále v dobrom hokejovom veku. Verím, že vhodne doplní obranné rady a bude prínosom pre náš tím," povedal športový manažér banskobystrického klubu Ľuboš Pisár.

Vyjadril sa aj Kozák, ktorý v sezóne 2011/2012 dvíhal nad hlavu majstrovský pohár v drese HC Slovan Bratislava:

"Presvedčilo ma jednanie a vízia o ambíciách klubu v ďalšej sezóne od pána Pisára, spojené s príchodom trénera, pána Országha.

Zo skúseností som presvedčený, že aj keď máte najlepšiu loď, akú môžete, tak pokiaľ nie je za kormidlom správny kapitán, tak v búrke aj tak stratí smer.

Moje ambície už dlhšiu dobu nie sú individuálne. Keďže každá ďalšia sezóna už môže byť z osobných dôvodov moja posledná, veľmi by som ešte chcel zažiť tímový úspech."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Banská Bystrica získala skúseného obrancu. Vyskúšal si aj KHL v drese Slovana