Pochytal 33 striel a prekonal rekord. Česi majú ďalšieho brankára v NHL

Lukáš Dostál oslavuje víťazstvo so Sonnym Milanom.
Lukáš Dostál oslavuje víťazstvo so Sonnym Milanom. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|10. jan 2022 o 06:50

Lukáš Dostál debutoval v NHL.

ANAHEIM. Český talent Lukáš Dostál si pripísal prvý štart v zámorskej Národnej hokejovej lige. Odchytal zápas proti Detroitu Red Wings.

Pomohol Anaheimu k výhre. Letelo naňho 36 pukov, z ktorých chytil 33. K týmto zákrokom pridal ďalšie dva v samostatných nájazdoch, v ktorých ho neprekonal nikto.

"Ak mám byť úprimný, nebol som nervózny," prehlásil po zápase. "Bol som nadšený. Užíval som si každučký moment. Ako dieťa o takomto niečom vždy snívate. Je to neskutočné."

Rodák z Brna sa vo veku 21 rokov a 201 dní stal štvrtým najmladším brankárom v histórii Ducks. Menej ako 21 mal pri debute za "káčerov" len John Gibson.

Ten je súčasnou jednotkou klubu a je zranený. Dostálova šanca prišla preto, aby si mohol odpočinúť Gibsonov náhradník Anthony Stolarz, ktorý chytal v sobotu proti New Yorku Rangers.

Dostál zároveň vytvoril nový rekord organizácie, keďže 33 zákrokov si pri debute v NHL nepripísal nijaký brankár Anaheimu pred ním. V zámorí chytá od sezóny 2020/21, predtým hviezdil vo fínskej Liige, kde sa ako devätnásťročný stal najlepším brankárom sezóny.

Je 23. českým brankárom v histórii NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pochytal 33 striel a prekonal rekord. Česi majú ďalšieho brankára v NHL