Draisaitl by mal dostať novú kráľovskú zmluvu, viac ako on bude zarábať iba jeden hráč na svete

Leon Draisaitl (vľavo) a Brandon Montour v druhom zápase finále play-off NHL Florida Panthers - Edmonton Oilers.
Leon Draisaitl (vľavo) a Brandon Montour v druhom zápase finále play-off NHL Florida Panthers - Edmonton Oilers. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. aug 2024 o 16:40

Dvadsaťosemročný rodák z Kolína nad Rýnom by mal podpísať osemročnú zmluvu.

EDMONTON. Hviezdny hokejový útočník Leon Draisaitl je podľa zámorských zdrojov blízko podpisu novej zmluvu s tímom Edmonton Oilers z kanadsko-americkej NHL.

Dvadsaťosemročný rodák z Kolína nad Rýnom by sa mal stať druhým najlepšie plateným hokejistom na svete.

Podľa informácií z hokejového podcastu 2 Mutts, ktorý má blízko ku klubovým zdrojom, by mal Nemec podpísať s Edmontonom zmluvu na ďalších osem rokov s ročným platom 13,5 milióna dolárov.

„Jeho podpis je jednou z mojich priorít. Chcem aby ostal „olejárom“ do konca kariéry,“ povedal v spomínanom podcaste generálny manažér klubu Stan Bowman a pridal:

„Potvrdzujem, že rokovania stále prebiehajú. Konkrétnejší však nebudem, poviem len, že sme sa vydali správnym smerom. Keď budú známe nejaké noviny, budeme o nich informovať.“

Draisaitl nazbieral v minulej sezóne 106 kanadských bodov a v celej súťaži bol siedmym najproduktívnejším hráčom.

Stobodovú hranicu prekonal v kariére už päťkrát. Zmluva mu končí v lete 2025 a je jasné, že za výkony chce byť náležite ocenený.

Súčasný osemročný kontrakt mu ročne prináša už aj tak solídnych 8,5 milióna dolárov. Ak sa predikcie o jeho novej zmluve a výške mzdy naplnia, súhrnná suma 108 miliónov dolárov by sa stala druhou najvyššou v NHL.

Hodnotnejší kontrakt má aktuálne iba obranca Shea Weber v Utahu, ktorého štrnásťročná zmluva činí dokopy 110 miliónov dolárov.

Priemerným ročným platom by Draisaitl prekonal aj Austona Matthewsa (Toronto), ktorý ročne zarába 13,25 milióna dolárov.

Nemeckého útočníka však pravdepodobne už čoskoro prekoná spoluhráč Connor McDavid, ktorému zmluva končí o dva roky a vďaka novej by si mohol prísť až na 16 miliónov za sezónu.

Finančná stránka Draisaitlovej zmluvy nie je ale jediným faktorom, pre ktorý vedenie Edmontonu tlačí čas.

K podpisu má dôjsť do 19. septembra, potom už sa chce korčuliar z Európy sústrediť na tréningový kemp pred sezónou. Už pred časom informoval, že počas nej o budúcnosti nemieni rokovať.

Ambiciózny tím z kanadskej Alberty skončil v uplynulej sezóne tesne pod vrcholom, keďže prehral až vo finále play-off Stanley Cupu, po sedemzápasovom priebehu musel skloniť hlavu pred Floridou Panthers.

Slávnu trofej Edmonton získal doteraz naposledy v roku 1990.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draisaitl by mal dostať novú kráľovskú zmluvu, viac ako on bude zarábať iba jeden hráč na svete