Dlho bez práce nezostal. Dubas mení Toronto za Pittsburgh, presviedčal ho Crosby

Kyle Dubas.
Kyle Dubas. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|2. jún 2023 o 08:15

V Toronte bol deväť sezón.

PITTSBURGH. Hokejový klub Pittsburgh Penguins zo zámorskej NHL angažoval Kylea Dubasa ako riaditeľa pre hokejové operácie. Nahradil na tejto pozícii Briana Burkea, ktorého vedenie spolu s generálnym manažérom Ronom Hextallom odvolalo po skončení sezóny. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Dubas pôsobil deväť sezón v Toronte, z toho uplynulých päť ako generálny manažér. Vedenie Maple Leafs sa však rozhodlo nepredĺžiť mu zmluvu a nahradil ho Brad Treliving.

Päťdesiatsedemročný Kanaďan vymení Briana Burka, s ktorým Pittsburgh ukončil kontrakt 14. apríla. "Tučniaci" ukončili unikátnu sériu, keď sa prebojovali do play-off v uplynulých šestnástich sezónach za sebou.

Prvýkrát od roku 2006 chýbajú vo vyraďovacej časti. Žiadny iný klub v hlavných profesionálnych severoamerických súťažiach neťahal takú dlhú postupovú šnúru.

"Som nadšený, že sa môžem pripojiť k organizácii Pittsburgh Penguins a všetkým v rámci Fenway Sports Group. Hlboko si vážim príležitosť, ktorá je predo mnou. Skupina vlastníkov, vedenie FSG a zamestnanci Penguins sú skvelí. Všetci preukázali jasné odhodlanie vybudovať najlepšiu hokejovú organizáciu," povedal Dubas.

Podľa jeho nedávnych vyjadrení sa zdalo, že ho tak skoro neuvidíme inde ako v Toronte.

"Určite nemám na to, aby som išiel niekam inam. Buď zostanem v Maple Leafs, alebo si nechám čas na spätnú väzbu a premýšľanie o sezónach, ktoré som tu strávil. Určite nečakajte, že o týždeň podpíšem niekde inde, nemôžem to svojej rodine po tomto roku urobiť," povedal na nedávnej tlačovej konferencii, po ktorej sa vedenie Toronta rozhodlo nepredĺžiť vzájomnú spoluprácu.

O príchod Dubasa sa zaslúžili aj tréner Mike Sullivan či kapitán Sidney Crosby.

"Bolo pre mňa dôležité zistiť, ako to vidia oni, aká je pozícia a ciele klubu. Sú to súťaživí ľudia. Ich kariérne bilancie hovoria za všetko. Som nadšený z príležitosti pracovať s takými ľuďmi," povedal Dubas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dlho bez práce nezostal. Dubas mení Toronto za Pittsburgh, presviedčal ho Crosby