Hviezdny Kaprizov prekonal rekord Mariána Gáboríka

Kirill Kaprizov.
Kirill Kaprizov. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|7. jan 2022 o 07:52

Pre Kirilla Kaprizova mal zápas proti Bostonu horko-sladkú príchuť.

MINNESOTA. Za krátky čas sa Kirill Kaprizov vyprofiloval na hviezdu NHL. Patrí ku kľúčovým oporám Minnesoty Wild a má potenciál stať sa ikonou organizácie.

Svedčí o tom i prekonávanie rekordov, o ktoré prichádza Marián Gáborík. Slovenského útočníka na Troch kráľov pripravil o ďalší.

Dvadsaťštyriročný Rus zaknihoval už svoj štyridsiaty bod v sezóne. Stačilo mu na to 32 duelov a stal sa najrýchlejším hráčom v histórii klubu. Gáborík, ktorý držal predchádzajúci rekord, to zvládol v 36 zápasoch sezóny 2006/07.

Kaprizov skóroval už v štyroch po sebe idúcich stretnutiach. Aj vlani držal podobnú sériu, trafil sa v piatich zápasoch po sebe.

Aj týmto pripomenul Gáboríka, ktorý bol pred duelom Minnesoty a Bostonu jediným hráčom v dejinách klubu, ktorý v niekoľkých po sebe idúcich sezónach mal aspoň jednu minimálne štvorzápasovú gólovú šnúru.

Kaprizov vsietil gól proti Bostonu v šestnástej minúte víťazného zápasu.

Stretnutie sa preňho skončilo predčasne. Zranil ho Trent Frederic.

Do duelu sa už nevrátil. Zákrok naštval hlavného trénera Deana Evasona, ktorý prišiel o svoju najväčšiu hviezdu. Dodal, že to s ním nevyzerá najlepšie. Na detaily si budeme musieť počkať.

Kaprizov si v štyridsiatich zápasoch prebiehajúcej sezóny pripísal 14 gólov a 26 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdny Kaprizov prekonal rekord Mariána Gáboríka