Bude hviezda extraligy. Na východ prichádza kapitán bronzových medailistov z MS

Kaspars Daugaviņš.
Kaspars Daugaviņš. (Autor: TASR/AP)
Samuel Grega|13. sep 2023 o 17:01

Michalovce posilní skúsený útočník Kaspars Daugaviņš.

MICHALOVCE. Klub HK Dukla Ingema Michalovce posilní lotyšský hokejový útočník Kaspars Daugaviņš. So slovenským tímom podpísal zmluvu na dva roky.

Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Tridsaťpäťročný rodák z Rigy bol v máji kapitánom bronzového výberu Lotyšska na MS v hokeji a v minulosti pôsobil aj v NHL.

Lotyš hral v minulej sezóne za Iserlohn Roosters v nemeckej DEL, kde v 55 zápasoch dosiahol 49 bodov a bol najproduktívnejším hráčom tímu.

V roku 2006 si ho na drafte NHL vybrali z tretieho kola zástupcovia Ottawa Senators a v profilige odohral dokopy 91 zápasov so ziskom pätnástich bodov.

Pôsobil aj v AHL, ktorú v roku 2011 s farmou "senátorov" vyhral. Osem sezón strávil v KHL, kde odohral 421 zápasov so ziskom 274 bodov.

Skúsený hokejista má za sebou jedenásť účastí na MS v hokeji a od roku 2015 je pravidelne kapitánom reprezentačného výberu Lotyšska.

V Michalovciach by sa mal zaradiť medzi najväčšie opory klubu a mal by patriť k najväčším hviezdam extraligy. Svoju premiéru by sa mal odbiť už v prvom kole, 15.9. na ľade Slovana Bratislava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bude hviezda extraligy. Na východ prichádza kapitán bronzových medailistov z MS