Minulý rok hral s Demekom, teraz so Slafkovským. Mladík dal prvý gól v NHL

Kaiden Guhle oslavuje svoj prvý gól v NHL.
Kaiden Guhle oslavuje svoj prvý gól v NHL. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|28. okt 2022 o 09:25

Kaiden Guhle strelil prvý gól v drese Canadiens.

BUFFALO. Obranca Kaiden Guhle si otvoril strelecký účet v NHL. Spoluhráč Juraja Slafkovského pomohol Montrealu k víťazstvu 3:2 nad Buffalom.

Jeho gól dal v tretej tretine Habs vedenie 2:1. Po pase od obranného kolegu Savarda sa Guhle oprel do strely z prvej a puk vo veľkej rýchlosti rozozvučal žŕdku a skončil v bráne.

"Víťazstvo je samozrejme najdôležitejšie," reagoval obranca po zápase. "Snažím sa robiť to, čo viem, aby som tímu pomohol vyhrávať. Bolo pekné vidieť, že to išlo dnu, ale bolo to pre nás veľké víťazstvo a dobrý spôsob, ako začať sériu zápasov vonku."

Mladý obranca čakal na prvý gól osem zápasov. Počas nich si stihol pripísať dve asistencie, tri mínusové body, deväť trestných minút a deväť striel na bránu.

Jeho prvý zápas v NHL bol premiérou aj pre Juraja Slafkovského.

Guhle teší fanúšikov Canadiens. Hráva v prvom obrannom páre a je druhým najvyťažovanejším hráčom tímu po kolegovi Savardovi. Nastupuje aj v druhej presilovkovej formácii a pravidelne hráva oslabenia. Na ľade trávi priemerne 20 minút a 55 sekúnd.

Kanaďan ešte v minulej sezóne hral v juniorskej WHL za tím Edmonton Oil Kings, kde bol spoluhráčom Slováka Jakuba Demeka. Oil Kings ligu vyhrali a Guhle bol vyhlásený za najlepšieho hráča play off.

Dvadsaťročný rodák z Edmontonu patrí Montrealu od roku 2020. Na drafte po ňom siahli zo šestnásteho miesta v prvom kole.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Minulý rok hral s Demekom, teraz so Slafkovským. Mladík dal prvý gól v NHL